NA NEBU SE POJAVILA MISTERIOZNA SVETLOST, A ONDA JE USLEDIO POTRES! Niko ne zna o čemu se radi, a onda je otkriveno da je oštećen KINESKI ZID! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

11.01.2022

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korisnici društvenih mreža u Kini zapitali su se šta je moglo da izazove neobičan bljesak na nebu neposredno pre zemljogtresa jačine 6,6 stepeni po Rihterovoj skali, navodeći da izvor svetlosti još nije utvrđen.

NA NEBU SE POJAVILA MISTERIOZNA SVETLOST, A ONDA JE USLEDIO POTRES! Niko ne zna o čemu se radi, a onda je otkriveno da je oštećen KINESKI ZID! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen/Tanjug/AP

Tokom potresa uništen je Kineski zid

Prava misterija dogodila se u Kini i obišla čitav svet nakon što je na Jutjubu objavljen snimak misteriozne svetlosti na nebu iznad pokrajine Ćinghaj u najmnogoljudnijoj zemlji sveta, nakon koje je usledio jak zemljotres jačine 6,6 stepeni po Rihterovoj skali. 

I taman kada su se strasti zbog neobičnog bljeska delimično stišale na društvenim mrežama, otkriveno je da je oštećen deo Kineskog zida dug oko dva metra u okrugu Šandan, što je dalje pokrenulo spekulacije i teorije zavera o povezanosti tih događaja. 

- Poreklo misteroznog bljeska i dalje nije utvrđeno - preneli su kineski mediji, dok su pojedini korisnici društvenih mreža naveli kako ne bi trebalo da je u pitanju ništa neobično ukoliko je možda zbog potresa došlo do eksplozije nekog električnog transformatora.

Naime, oni objašnjavaju da se na snimcima prvo vidi bljesak, a tek potom počinje zemljotres, jer svetlost putuje većom brzinom, naveo je Sputnjik Mundo, a preneo Sputnjik. 

Ipak, regionalne vlasti još nisu saopštile da se dogodila bilo kakva havarija na elekstričnoj mreži. 

Ono što je sigurno jeste da se tokom zemljotresa obrušio deo Kineskog zida. Reč je o fragmentu sazidanom u vreme dinastije Ming, koja je vladala Kinom od 14. do 17. veka. Deo koji se obrušio udaljen je oko 100 kilometara od epicentra zemljotresa i njegova obnova je već počela.

Inače, u zemljotresu je povređeno devet ljudi. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading