BOŽIĆ JE NAJRADOSNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK! Vesić uneo badnjak u Stari dvor, čestitao Badnji dan (FOTO)

Autor:

Vesti

06.01.2022

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je uneo badnjak u Stari dvor i čestitao svim građanima Badnji dan i Božić.

BOŽIĆ JE NAJRADOSNIJI HRIŠĆANSKI PRAZNIK! Vesić uneo badnjak u Stari dvor, čestitao Badnji dan (FOTO)

Foto: Grad Beograd

Vesić je rekao da se prvi put posle Drugog svetskog rata unosi badnjak u Stari dvor i da je to pokazatelj da se država i grad vraćaju tradiciji.

- Božić je najradosniji hrišćanski praznik, dan koji približava Boga čoveku, dan koji slavi ljubav, toleranciju i mir.Dan kada svi treba da razmislimo o tome šta sve treba da činimo u našim životima da bismo poštovali sve ove hrišćanske vrednosti - rekao je Vesić za Tanjug.

Kazao je da se, uz proslavljanje božićnih praznika, poštuju i praznici svih Beograđana različitih veroispovesti i da je na taj način Beograd ujedinjen u različitostima, a istovremeno poštuje svoju tradiciju.

- Beograd je ujedinjen u različitostima, poštuje svoju tradiciju, a istovremeno se ubrzano razvija i napreduje - rekao je Vesić.

Nakon unošenja badnjaka, sveštenici iz Vaznesenjske crkve u prisustvu brojnih gradskih zvaničnika očitali su molitvu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading