IMAMO ČIME I KORONU DA OBUZDAMO! Aleksandar Vučić kaže da se može očekivati da od juna živimo normalno! (VIDEO)

Autor:

Vesti

06.01.2022

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas, na Badnji dan, decu srpske nacionalnosti iz Hrvatske, koja borave u poseti Beogradu, povodom božićnih praznika, a nakon toga se obratio naciji.

IMAMO ČIME I KORONU DA OBUZDAMO! Aleksandar Vučić kaže da se može očekivati da od juna živimo normalno! (VIDEO)

Foto: printscreen/Tanjug

Na pitanje o sankcijama Miloradu Dodiku predsednik Vučić je rekao da će 10. ili 11. januara razgovarati sa Dodikom i Cvijanovićkom.

Na pitanje da li ovakve mere, odnosno sankcije Miloradu Dodiku produbljuju sukobe među narodima na tom području.

Ja sam veoma zabrinut zbog toga. Mi moramo da držimo racionalne i da čuvamo pristojne odnose sa Amerikancima. Ne pada mi napamet da se vraćamo u vreme kad su podizane barikade prema našim političarima. Mere protiv predstavnika srpskog naroda nisu dobre – kazao je Vučić.

Na pitanje zašto je Grčić još uvek direktor EPS-a, iako je rečeno da će biti smenjen, predsednik je rekao:

Grčić svakako neće biti na funkciji. Očekujemo da će do 10. januara biti sanirani svi problemi, a Grčić neće biti direktor Elektroprivrede Srbije - rekao je Vučić.

Na pitanje o izborima, kaže da su oni daleko, ali da narod vidi rezultate.

- Ne mislim da opozicija misli da je moguće da pobede kandidata koji je za prosperitet Srbije. Oni znaju da je naš narod pametan i znaju šta narod misli. Nadaju se da će neko sa strane ogromnim novcem da ih pogura da čine nerede po ulicama. I da imate stanje kakvo je danas u Kazahstanu. Trudio sam se da kao predsednik obavljam časno svoju dužnost. Ostavićemo iza sebe duplo veće plate, 270 novih fabrika, auto - puteva... Ostavićemo im uređenu zemlju, tako da će oni imati šta da ponovo uništavaju, taman onom brzinom ili brže nego što su uništavali od 2000. godine - kaže Vučić.

U Nemačkoj je dozvoljena eskploatacija litijuma, ali kad se to dogodi kod nas, strašno je, kaže predsednik.

- Što je dozvoljeno Bogu i Jupeteru nije dozvoljeno malima. Mi moramo da ostanemo mali i siromašni, oni moraju da budu bogati. Iskopava se litijum u svim bogatim zemljama EU, a kod nas mora da izbije Treći svetski rat zbog iskopavanja litijuma da njihove kompanije ne budu ugrožene.

-Mi u ovom trenutku, niti imamo želju, snagu, niti smo dobili studiju, tako da se po ovom pitanju ništa neće raditi. Kod Vlade je veliko raspoloženje da se iskopavanje litijuma zabrani, tako da sam možda jedini koji misli drugačije. U svakom slučaju, najsmešniji su oni koji su uzeli novac od Rio Tinta, a onda idu i govore meni nešto. Strpali su 750.000 evra u svoje džepove, reč je o kumu Dragana Đilasa, koji je prodao kuću, uzeo pare od Rio Tinta, a sada od nas traži da od svega odustanemo.

- Mi danas imamo moćno oružje - lekove. Ako je lakša klinička slika dobićete odgovorajući lek, takođe imamo i veoma skupo razarajuće sredstvo za koronu. Samo je važno da se ljudi jave na vreme. Imamo lekove i brže rešavamo problem nego ranije. Nadam se da ćemo već drugom polovine godine i sledeće moći normalno da živimo što se korone tiče. U Srbiju stižu i Fajzerove pilule - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Aaaa

06.01.2022 21:19

Verujemo da ce tako biti,I da cemo se vratiti uskoro normalnom zivotu.