VUČIĆ NA BADNJI DAN SA SRPSKOM DECOM IZ HRVATSKE: Predsednik mališanima podelio poklone! BUDITE PONOSNI NA SVOJE IME I PREZIME! (VIDEO)

Autor:

Vesti

06.01.2022

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić sa decom sa Banije.

VUČIĆ NA BADNJI DAN SA SRPSKOM DECOM IZ HRVATSKE: Predsednik mališanima podelio poklone! BUDITE PONOSNI NA SVOJE IME I PREZIME! (VIDEO)

Foto: printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas, na Badnji dan, decu srpske nacionalnosti iz Hrvatske, koja borave u poseti Beogradu, povodom božićnih praznika.

Republika

Foto: printscreen/Tanjug

Aleksandar Vučić

 

- Mnogo sam srećan što su deca mogla da vide Hram Svetog Save i što su mogli da vide našu najlepšu svetinju - rekao je Vučić i dodao:

- Ova zgrada je ovde i vaša kuća, jer u Srbiji uvek imate dom - poručio je Vučić deci.

- Sutra je Božić, naš prvi blag dan kako ga je nazivao vladika Nikolaj. Badnji dan mi Srbi provodimo u krugu najbiližih, u krugu porodice, u svom domu. Zato ste vi deco danas ovde, jer ste vi naša porodica. 

Predsednik je poručio deci da uvek budu ponosna na svoje ime i prezime.

- Kod nas Srba, hrast je oduvek važio za sveto drvo. Deco, vi znate ko ste i odakle ste, vaša prezimena su slavna. Vaš predak nam je podario himnu svetom Savi. Od srca vam želim sreću, blagostanje i zdravlje, želim vam da uvek dolazi u svoju Srbiju. Da se ovde osećate kao svoj na svom, jer to i jeste - poručio je predsednik.

I devojčica sa Banije se u ime sve dece zahvalila predsedniku.

Republika

Foto: printscreen/Tanjug

 

- Svi znamo koliko je značajno što smo u poseti Srbiji. Posebno nam je drago što nas je ugostio patrijarh Porfirije. Zahvalni smo na svoj podršci koju ste nam pružili. Očekujemo vas u Karlovcu - rekla je devojčica.

U toku je uručivanje poklona.

Republika

Foto: Printskrin

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Miroslav

06.01.2022 10:24

Predsednik je ovim gestom jos jednom pokazao i dokazao da su u Srbiju svi dobrodošli a posebno srpska deca iz Hrvatske.