MARINIKA ŠAMPION, U STOPU JE PRATI NIKEZIĆ! Obmanjivanje glavni adut funkcionera SSP: ĐILASOVE ČETIRI LAŽI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mariniku Tepić, šampiona u lansiranju neistina, u stopu prati Dušan Nikezić, koji je omanuo u faktima očiglednim svim građanima.

MARINIKA ŠAMPION, U STOPU JE PRATI NIKEZIĆ! Obmanjivanje glavni adut funkcionera SSP: ĐILASOVE ČETIRI LAŽI!

Foto: Tanjug/ST

Iz Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa nimalo se izgleda ne ustručavaju da obmanjuju javnost pošto je njihovog šampiona u lansiranju neistina Mariniku Tepić, potpredsednicu SSP, u toj disciplini verno počeo da sledi i Dušan Nikezić, predsednik Odbora za finansije SSP.

Nikezić je, naime, očekivano osuo drvlje i kamenje po vlasti, ali se toliko zaneo da je omanuo u očiglednim faktima.

Republika

Foto: printscreen

Vladimir Orlić

 

Đilasov glasnogovornik je u intervjuu za list Nova izneo, konkretno, četiri laži, koje se tiču plata, javnog duga, investicija i energetike.

ISTINA KAO ŠAMAR

- Na ovom primeru se vidi da iz firme tajkuna Dragana Đilasa ne može da izađe ništa, sem notornih gluposti, očiglednih laži i besmislenih budalaština. Počevši od toga da pojma nemaju koje i kakve investicije imamo danas, koliko poslova smo na taj način za narod obezbedili, već samo znaju - da bi tajkun i njegovi posilni sve to da proteraju. Jer su uvek jedino to i umeli: da ljude ostavljaju bez posla, zatvaraju fabrike, nikad ništa nisu umeli da narodu obezbede, za druge ljude ih, generalno, nije briga - kaže za Srpski telegraf potpredsednik SNS Vladimir Orlić.

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Vladimir Orlić

Zato, ističe, ignorišu i istinu koliko su puta plate povećane u odnosu na njihovo vreme, pogotovo medicinskim radnicima, jer im ta istina dođe kao šamar i baš svi u Srbiji i dalje dobro pamte da su ih tajkuni samo pljačkali i gledali sebe, a Srbija bila na dnu regiona po primanjima zaposlenih - ko je bio srećan da posao uopšte i ima:

LAKU NOĆ

- O dugu tek te neznalice nemaju pojma, navikle da žive na tuđoj grbači, ali izigravaju eksperte koji "znaju bolje" nego EK, MMF i Svetska banka, dok se u energetiku razumeju toliko da su EPS svojevremeno oštetili za 2,2 milijarde evra. Pošto su se već pokazali na delu, na njihove gluposti više ne naseda niko. Znaju to i sami, zato Đilasova bulumenta radije vodi kampanju na ulici, nasiljem, uvredama i pretnjama, kroz svoje beskrajne medijske hajke i naglas bulazni o likvidaciji Aleksandra Vučića umesto da pokuša bilo šta smisleno da kaže ili uradi. Jer im to onda ispadne ovako - jadno.

Tamo je, dodaje Orlić, svaka pamet odavno rekla laku noć, a istu poruku će dobiti ponovo i od naroda u aprilu - istog onog naroda kom pokušavaju da serviraju gluposti, a onda da mu opet ogule kožu s leđa, samo ako im se ukaže prilika:

- E pa - neće. Nikad više.

1. PLATE

Šta je kazao Nikezić:
- Ova vlast već godinama neguje siromaštvo kao način života... Plate lekara početnika mogli bi, dodaje on, da povećaju na 1.000 evra, plate nastavnika i vaspitačica na 700-800 evra i plate medicinskih sestara na 600 evra - kazao je on.

Istina

Nije nepoznato da je bivši režim posle poraza na izborima 2012. ostavio rasulo u finansijama, do te mere da u državnoj kasi nije bilo novca za tekuće troškove, isplatu penzija...

Inflacija je samo od 2008. do 2012. bila devet odsto, od 2013. do 2020. svega dva odsto, a procena je da će biti 3,5 odsto ove godine (uz koronu).
Prosečna zarada u njihovo vreme je bila oko 39.000 dinara, a sada je blizu 65.000 dinara. Uz to, za koji dan, u idućoj 2022, najavljen je rast plata od sedam do osam odsto u javnom sektoru, povećanje minimalne zarade 9,4 odsto, a penzija 5,5 procenata. Uz to, svi penzioneri krajem februara dobijaju pomoć od 20.000 dinara.

2. DUG

Šta je kazao Nikezić:

Nikezić neretko ima kataklizmatične izjave da Srbiji preti dužničko ropstvo, a prognozirao je i javni dug od 50 milijardi evra...
- Dug samo prema Kini će za nekoliko godina preći 15 milijardi evra, što znači da će svako prosečno domaćinstvo u Srbiji samo Kini dugovati 6.250 evra - rekao je on.

Istina

Javni dug Srbije je među najnižim u okruženju i Evropi. Procenjuje se da će biti oko 58 odsto BDP, u odnosu na crvenu liniju od 60 odsto. I po tome smo bolji od svih suseda, recimo Hrvatske, gde je javni dug oko 90 odsto BDP, koliki je i u većini država evrozone.

I sve to zahvaljujući rekordnom privrednom rastu u uslovima svetske krize, energetske i izazvane korona pandemijom. Srbija će na kraju ove godine imati rast BDP i, prema procenama MMF, Svetske banke, između šest i sedam odsto, najveći u okruženju i među najvećim u EU.

3. INFRASTRUKTURA I KINEZI 

Šta je kazao Nikezić:

- Smatram da je izuzetno važna saradnja s Kinom, kao jednom od vodećih svetskih ekonomskih i tehnoloških sila. Međutim, zahvaljujući odsustvu strategije i politike ove vlasti, odnos Kine i Srbije je danas klasičan primer neokolonijalizma... Skoro sve velike infrastrukturne projekte grade Kinezi - naveo je on.

Istina

Lako je proverljivo i opšte poznato da na velikim infrastrukturnim projektima rade i firme iz SAD, Nemačke, Francuske, Rusije... Recimo, američka kompanija "Behtel" radi na Moravskom koridoru, ruski "RŽD internešnel" radi na železnicama, a tu si turske i nemačke kompanije... 

4. STRUJA

Šta je kazao Nikezić:

Kolaps u EPS nije smeo da se desi, a do njega je dovelo neodgovorno upravljanje usmereno isključivo na isisavanje para, partijsko zapošljavanje i kapilarne glasove. Sav gubitak koji EPS napravi, a napraviće bar milijardu evra, platiće ljudi u Srbiji, što praktično znači da će svaka kuća u Srbiji dobiti dodatni račun za struju od 400 evra - izdeklamovao je Nikezić.

Istina

Srbija ima i struje i gasa, po nepromenjenim cenama, iako energetska kriza drma ceo svet, pa se negde primenjuju i restrikcije. Konačno, i premijerka Ana Brnabić je istakla da nismo imali restrikcije nijedan dan i podsetila da su u februaru 2012. bile restrikcije za privredu, koja je zbog toga izgubila stotine miliona evra.

Istovremeno, cena gasa divlja, stigla je oko 2.000 dolara, pa prete restrikcije i Evropi. Sve zemlje, osim Poljske i nekih skandinavskih zemalja, struju će plaćati više od 300 evra po megavat satu za narednu nedelju, dok će Francusku i Švajcarsku koštati i više od gotovo 400 evra.


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Petar

28.12.2021 08:14

Pa po čemu drugo Marinika i može da bude poznata sem po lažima kojima se stalno služi.

Očajno Pero

28.12.2021 08:17

Nisam ni politički ostrašćen, niti obožavalac lika i dela AV i njegovi članova SNS a, ali za žutu bagru su genijalci. Nisam znao da je ovo njihov ekonomski pulen. Ovaj je ekonomiju završio u Prištini. On i ekonomija su dva različita pojma. On dve nacrtane ovce kao i Marinika nebi mogli da sačuvaju.

Dea

28.12.2021 08:23

Poslednja istraživanja pokazuju da imaju 156% izgovorenih laži do sada.

zaklina

28.12.2021 08:46

Marinika je poznata po lazima !