BRUKA! OPOZICIJA NEVREME KORISTI KAO ARGUMENT ZA NAPADE: Đilas likuje zbog Srbije, a pola Evropen u KOLAPSU!

Autor:

Vesti

15.12.2021

05:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šolakovi i mediji naklonjeni predsedniku SSP optužuju vlast da nije sposobna ni da se izbori sa smetovima, a u Evropi situacija nije ništa drugačija

BRUKA! OPOZICIJA NEVREME KORISTI KAO ARGUMENT ZA NAPADE: Đilas likuje zbog Srbije, a pola Evropen u KOLAPSU!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Padavine koje su prethodnih dana napravile velike probleme u Srbiji zadaju muku i širom Evrope, ali i u SAD. Tako, iako Šolakovi i mediji naklonjeni politici Dragana Đilasa likuju zbog problema koje je napravio sneg, vesti iz sveta su ugasile ambicije opozicije da nevreme iskoriste za još jedan neargumentovan napad.

POSTEPENA STABILIZACIJA

Situacija u zemlji se polako stabilizuje. Putni pravci su većinom očišćeni i prohodni, uspostavljeno je snabdevanje električnom energijom u većini domaćinstava koja su bila bez struje, ali i dalje ima kuća, uglavnom u planinskim mestima, koja su u mraku. U Ivanjici oko 2.000 meštana puna četiri dana su bez struje. Prethodno je 1.900 domaćinstava posle tri dana dobilo struju, međutim, ostatak je u planinskim selima, do kojih se i dalje teško dolazi.

I u opštini Lučani, u kojoj je u ponedeljak proglašena vanredna situacija, između 1.500 i 2.000 domaćinstava je i tokom jučerašnjeg dana bilo bez električne energije, a pre toga je rešen problem za oko 6.000 njih. I 1.500 kuća u Arilju je bez struje, pa je u toj opštini proglašena vanredna situacija. Nekoliko zaselaka je potpuno neophodno, a na desetine domaćinstava je odsečeno od sveta.

Republika

Foto: youtube.com/Novo jutro

 

Vukoičićeva: Opozicija navija da se desi nešto loše

Politička analitičarka Jelena Vukoičić kaže da je ponašanje opozicije postalo destruktivno po celu Srbiju.

- Jedno su utemeljene kritike, ali njihovi napadi više nisu usmereni samo prema vlasti, već Srbiji. Kao da navijaju da se desi nešto loše, pa da kažu: "Kriv je Vučić." To je sada jedna već patološka pojava, ali suštinski potez očajnika koji, umesto da ponude neku alternativu, pa možda i ostvare rezultat, ovako samo kritikuju bez argumenata, mislim da će im se to obiti o glavu - kaže ona.

KOLAPS ŠIROM EU

Ipak, na Đilasovu muku, i u Evropi situacija nije ništa drugačija. Najkritičnije je u Sloveniji, Francuskoj, Austriji. Hiljade Slovenaca u Štajerskoj i Koruškoj se smrzava jer je mećava pokidala dalekovode i prekinula snabdevanje strujom, a veliki su problemi i u saobraćaju. Na jugozapadu te zemlje visina snežnog prekrivača u pojedinim mestima je viša od 80 centimetara. I u Francuskoj su zbog velike količine snega mnoge kuće ostale bez struje. Snežna mećava je naročito pogodila jugoistočnu Francusku i napravila kolaps u opštini Šerdon, gde je hiljade meštana danima bez struje, a ne mogu ni da odu kod rođaka jer su ulice i putevi blokirani.

Austrija, koja je potpuno pod snegom, ima ogromne probleme sa saobraćajem. Prijavljeno je na desetine saobraćajnih udesa širom zemlje. Brojni kamioni su proklizali i isprečili se na auto-putu, jedan autobus u Beču je udario u stub. A tek im predstoji haos, budući da se, prema najavama meteorologa, u prestonici očekuju rekordne padavine. U kanadskoj provinciji Ontario bez struje je više od 280.000 domaćinstava, a kompanija "Hidro 1", koja snabdeva strujom oko 1,4 miliona kupaca, saopštila je da očekuje još prekida dok se vetar ne smiri, prenosi Rojters.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Zoran

15.12.2021 06:18

Istina je da je zbog vremena u celoj Evropi haos. Ali je istina i da kod nas sneg trajao jedan dan temperature u minusu maltene i nema osim na planinama i to ujutru, a i nisu preniske, kao u ostatku Evrope. A kod nas odmah kolaps. Kako bi bilo da je zaista prava zima kao sto zna da bude ?

Tadija

15.12.2021 08:00

Alo Đilase ološu, pa problem sa strujom nije samo u Srbiji već i u Evropi. Shvati da ti to ništa ne pomaže ti si i dalje svakako ljudski otpad.

gale

15.12.2021 08:01

Opozicija je samo čekala da se nesto desi kako bi blatila Srbiju!

Milan

15.12.2021 08:02

Sta drugo opozicija zna a da nisu napadi!