ŠTA SE OVDE DEŠAVA? Univerzitet u Beogradu raspravlja o poništavanju diplome Siniši Malom koja je već PONIŠTENA!?

Autor:

Vesti

21.12.2021

19:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za sutrašnju sednicu Senata Univerziteta u Beogradu jedna od tačaka o kojima će se razmatrati jeste i donošenje odluke o poništavanju diplome Siniši Malom.

ŠTA SE OVDE DEŠAVA? Univerzitet u Beogradu raspravlja o poništavanju diplome Siniši Malom koja je već PONIŠTENA!?

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

Za 22.12.2021. godine zakazana je sednica Senata Univerziteta u Beogradu na kojoj će se između ostalog razmatrati o tački 12. koja glasi donošenje odluke o poništavanju diplome Siniši Malom.

Očigledno je da su rektora Vladana Đokića pravnici sa Univerziteta, koji su inače pod patronatom Vuka Radovića, ubedili da mora da se raspravlja o Siniši Malom, i o tome da se  poništi njegov doktorat.

Vuk Radović očigledno uvlači Đokića u problem, jer to što se radi takođe nije zakonski ispravno, podsetimo da su prethodne stvari pale na sudu, a FON nikada nije optužio Sinišu Malog za plagijat, već za nepravilno citiranje.

Naime, 12.12.2019. Univerzitet u Beogradu doneo je odluku kojom je poništena diploma Siniše Malog. Navedena odluka jeste konačna jer se bazirala na odluci Senata koja je kasnije ukinuta. Siniša Mali je tražio ponavljanje postupka zbog ove nove činjenice.

Umesto da se ovaj predlog prihvati kao jedini mogući zakonski, isti je odbijen od strane Univerziteta, a na tu odluku Siniša Mali je u semtebru 2021. godine uložio žalbu koja je usvojena u novmebru iste godine i tako pokrenuo upravni spor.

O toj tužbi sada odlučuje Upravni sud. 

Ovo je još jedan, možda i najdrastičniji primer o ostrašćenosti Beogradskog univerziteta, jer umesto da se sačeka odluka Upravnog suda, njihova želja je da se poništi diploma koja je već poništena.

Ovaj pravni nonsens je nezamisliv i za neki dečiji vrtić, a kamoli za Beogradski univerzitet.

Očigledno je da se posledice i želje bivše rektorke Ivanke Popović, koja je ozbiljno urušila reputaciju Beogradskog univerziteta i dalje manifestuju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Duksi

21.12.2021 21:03

Tako rade neznalice, zato im je žuto lice.

Odgovori 12 5
Andreja

24.12.2021 13:46

@Duksi - Poništili poništeno. A nenadležni za predmet.

Očajno pero

21.12.2021 21:11

Ništa novo. Odavno se zna da je gomila profesora zavrbovana od strane stranih službi i da rade za njih, neki zbog, para, neki zbog ucene, a neki su odavno petokolonaši. Ne čude me ni najmanje njihovi potezi. Zato im studenti polažu po kabinetima u 4 oka uz materijalnu nadoknadu, a devojke i za seksualne usluge. U studentskom domu to je javna tajna. Zato BU treba reozganizovati i sve doktorate ponovo proveriti.

Odgovori 18 4
Bedi

22.12.2021 03:30

Brena je Brena, ali dvaput je dvaput, čak i kada je BG Univerzitet u pitanju!

Odgovori 12 0