OD PETKA DRASTIČNA PROMENA VREMENA! Temperatura skače na plus 15 stepeni! EVO I DA LI ĆE BITI SNEGA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI!

Autor:

Vesti

21.12.2021

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Đorđe Đurić najavio je veliku promenu vremena od petka.

OD PETKA DRASTIČNA PROMENA VREMENA! Temperatura skače na plus 15 stepeni! EVO I DA LI ĆE BITI SNEGA U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI!

Foto: facebook.com/Djordje Djuric

Đorđe Đurić

Naime, nakon hladnog talasa u naredna dva dana, sledi nam skok temperature na plus 15 stepeni i prolećni vikend koji će se produžiti i na narednu nedelju.

- Srbija će se u naredna dva dana nalaziti između veoma hladne vazdušne mase sa Istoka i tople sa Zapada. Jezgro veoma hladne vazdušne mase nalaziće se iznad Rusije, tako da će ta vazdušna masa perifernim delom zahvatiti i naše područje - objašnjava Đorđe Đurić.

Ipak, razlika će biti drastična: u Moskvi će hladna masa doneti - 23 stepena, a kod nas prosečnih nula stepeni.

- Sutra i prekosutra biće hladno i suvo, uz umeren do jak mraz ujutru. Jutarnje temperature kretaće se od -10 do -4 stepena, lokalno na Pešteru i do -15 stepeni, dok će se tokom dana najviša temperatura kretati od 1 do 4 stepena – navodi meteorolog.

U petak sledi prodor tople vazdušne mase i drastičan porast temperatura.

- U petak će temperature ići od 10 do 15 stepeni, samo će u Negotinskoj krajini biti malo hladnije. Doći će i do pojačanja južnog vetra. Za vikend se isto očekuje do 15 stepeni, a slaba kiša moguća je u subotu na severu Srbije - kaže Đorđe Đurić.

Početkom sledeće sedmice nastavlja se veoma toplo vreme, povremeno sa kišom i južnim vetrom. Zadržaće se temperature od 10 i 15 stepeni.

- Biće za 7 do 10 stepeni više od proseka za ovo doba godine. Oko 29. decembra sledi zahlađenje. Na planinama se očekuje sneg, a uz dalji priliv hladne vazdušne mase, postoji mogućnost i da kiša u nižim predelima pređe u sneg - navodi on.

Na pitanje da li to znači da od 30. decembra možemo očekivati sneg u Beogradu i drugim nižim predelima, Đurić odgovara da su šanse za to male.

- Rano je prognozirati, ali očekuje se suvo vreme već od 31. decembra. U novogodišnjoj noći biće umereno hladno, tipično za to doba godine, sa prosečnom temperaturom oko nula stepeni ili kojim stepenom ispod nule - priča Đurić.

Veliki snežni pokrivač u Beogradu, nalik onome koji smo imali sredinom decembra, malo je verovatan u ostatku zime. Ali, imajući u vidu koliko je prethodna zima bila suva, ove smo još i stigli da se zabelimo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading