DANAS HLADNO, UZ KIŠU, SUSNEŽICU I SNEG! Od sutra još hladnije, uz stvaranje snežnog pokrivača i do 25 cm u nižim predelima!

Autor:

Vesti

11.12.2021

06:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji danas oblačno i hladno, u nižim predelima kiša i susnežica, na planinama sneg uz povećanje visine snežnog pokrivaca.

DANAS HLADNO, UZ KIŠU, SUSNEŽICU I SNEG! Od sutra još hladnije, uz stvaranje snežnog pokrivača i do 25 cm u nižim predelima!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Više padavina u centralnim i južnim krajevima Srbije. Vetar slab i umeren, na jugu Banata, u donjem Podunavlju i Pomoravlju povremeno jak, južnih i istočnih smerova.

U toku dana vetar će biti u skretanju na severni prvo u Vojvodini, a uveče i u ostalim krajevima. Najniža temperatura od -2 do 3, a najviša od 3 do 7 stepeni. U toku noći prelazak kiše u sneg i u nižim predelima, a severni vetar biće u pojačanju, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Beogradu oblačno i hladno, povremeno s kišom. U prvom delu dana duvaće umeren istočni vetar, koji će posle podne biti u skretanju na severni, a uveče i u pojačanju. Najniža temperatura oko 2, a najviša oko 4 stepena. Uveče i u toku noći postepen prelazak kiše u sneg.

U nedelju oblačno i hladno sa snegom, samo će se na severozapadu Srbije zadržati suvo. Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine. U nižim predelima stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 25 cm, a na planinama i više uz stvaranje snežnih nanosa.

Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije, gde može pasti i do 50 cm novog snega.

U ponedeljak pretežno oblaćno uz slabljenje i postepeni prestanak snega, samo se u Vojvodini očekuje delimično razvedravanje. Od utorka, 14. decembra, pa do 18. decembra ujutro slab mraz, a dnevna temperatura oko i malo iznad 0 stepeni. U utorak samo u planinskim predelima provejavanje slabog snega, u sredu će biti suvo, a u četvrtak i petak slabe mešovite padavine, kiša i sneg, očekuju se ponovo u svim krajevima. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading