PUTIN O BOMBARDOVANJU JUGOSLAVIJE: Ko je dao pravo Amerikancima da unište jednu evropsku prestonicu? (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

21.12.2021

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin govorio je danas o geopolitičkom odnosu snaga u svetu i nekažnjivosti SAD za sve zločine koje su počinili širom sveta

PUTIN O BOMBARDOVANJU JUGOSLAVIJE: Ko je dao pravo Amerikancima da unište jednu evropsku prestonicu? (VIDEO)

Foto: TanjugAP/Profimedia/ilustracija

- Naši američki partneri, da ih tako nazovemo, prethodnih godina su, kako bi navodno osigurali svoje interese i svoju bezbednost, hiljadama granica daleko od svoje teritorije, radili su surove stvari bez ikakve reakcije Saveta bezbednosti UN. Jugoslavija je bombardovana - pod kojim izgovorom? Gde je Jugoslavija, a gde su SAD? Uništili su tu državu - rekao je danas Putin na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane Ruske Federacije, piše RIA Novosti.

On je podsetio na sukobe i probleme sa kojima se suočavala tadašnja Jugoslavija, ali je zapitao ko je dao pravo Amerikancima da bombarduju jednu evropsku prestonicu.

- Niko! Oni su sami to odlučili, a sateliti su potrčali za njima i klimali glavom. To je sve međunarodno pravo - rekao je Putin.

Predsednik Rusije je dodao da su Amerikanci ušli i u Irak, razorili tu zemlju i stvorili od nje leglo međunarodnog terorizma.

- Onda se pokazalo da su ih "obaveštajni podaci izneverili". A kako su ušli u Siriju, šta, uz dozvolu Saveta bezbednosti? Ne. Rade šta god hoće - rekao je Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
lela

22.12.2021 07:11

ničija nije gorela do zore pa neće ni amerima.

SVETLANA VUKOVIC

22.12.2021 15:43

@lela - NA ZALOST NASU, GORECE IM SVECA JOS DUGO !

Drago

22.12.2021 16:16

Prvo treba osuditi rasizam u SAD i nopostojanost demokratije koja je u zadnjih 40godine nestala iz te zemlje, što je i uzrok sveg zla koje čine po svetu. Moraju da obezbede slobodu štampe koja nepostoji u SAD-u (Snouden, Wikilks .....)