DOGAĐAJI KOJI SU UZDRMALI SRPSKU JAVNOST U 2021! Od Zemanovog izvinjenja do maltretiranja Srba: Ovo je obeležilo godinu za nama!

Autor:

Vesti

01.01.2022

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Godinu za nama obeležili su, ako ne računamo pandemiju koronavirusa, događaji koji su dobrano uzdrmali srpsku javnost i izazvali brojne reakcije, kako u našoj zemlji tako i Evropi.

DOGAĐAJI KOJI SU UZDRMALI SRPSKU JAVNOST U 2021! Od Zemanovog izvinjenja do maltretiranja Srba: Ovo je obeležilo godinu za nama!

Foto: Tanjug/AP/T.RADOVANOVIĆ/V.DIMITRIJEVIĆ/Instagram/screenshot

Korona je promenila našu današnjicu, ali neki događaji uprkos uzastopnim udarima virusa kao da se ne obaziru na kontekst nove realnosti već idu svojim tokom.

Tako je godinu za nama obeležilo nekoliko situacija, koji se mogu okarakterisati kao političko-društveni događaji. Republika vam izdvaja pet za koje smatra da su obeležili godinu za nama.

IZVINJENJE IZ ČEŠKE ZA BOMBARDOVANJE 1999. (18. maj)

Miloš Zeman, predsednik Češke je 18. maja nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Češkoj, izjavio da se Srbiji zbog bombardovanja NATO-a izvinio lično, a kako je rekao, kao predsednik države tvrdi da je to bombardovanje bilo nezakonito.

- Moje izvinjenje Srbiji je izvinjenje predsednika Republike za bombardovanje koje se odigralo bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN, pa u tom smislu je i bilo nezakonito - izjavio je Zeman.

Republika

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić i Miloš Zeman

Zeman je tada rekao da je izvinjenje u Češkoj prošlo većim delom sa simpatijama, dok kod opozicionih stranaka nije prošlo najbolje.

- Rekao sam da je to bilo izvinjenje u moje ime, pošto sam tada ja bio predsednik Republike i dao sam saglasnost za bombardovanje - rekao je Zeman.

Zeman je takođe ranije izjavio da je bila greška to što je Češka priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova i da će tražiti da se razmotri mogućnost povlačenja priznanja.

Zeman je istakao da je njegov savet Vučiću bio da ne podleže bilo kakvim pritiscima, sa bilo koje strane, kao i da nastoji da održi dobre odnose sa svima značajnim partnerima.

Republika

Foto: Tanjug/ARHIVSKI SNIMAK/ VLADIMIR DIMITRIJEVIC

Miloš Zeman, predsednik Češke

Kada je reč o spoljnoj politici Srbije i njenim uspesima tokom pandemije koronavirusa, Zeman je rekao da su neki zagovarači hladnog rata imali kojekakve kritike i prigovore na vakcinisanje i ruske i druge vakcine, ali da vakcine ne poznaju ideologiju.

- I to što je Srbija nabavila ove vakcine, omogućilo joj je da ubrza proces vakcinisanja i kada se pogledaju evropske zemlje ona je u vrhu po brzini vakcinacije - rekao Zeman.

UJEDINJENJE SNS i SPAS (25. maj)

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić saopštio je 5. maja da je podneo predlog Predsedništvu svoje stranke da se formira radna grupa koja će krenuti u razgovore sa SPAS Aleksandra Šapića oko ujedinjavanja u jednu političku stranku. Predlog je jednoglasno prihvaćen.

- Mi ćemo uputiti sutra poziv Šapiću na razgovore i prisustvovaću lično tom sastanku i verujem da u narednih mesec dana možemo da dođemo do ujedinjenja u jednu političku opciju. To je za nas važno i tu prilazimo iskreno i punog srca, verujemo da time širimo front slobodarske i nezavisne i suverene Srbije. Širimo front snaga koje su raspoložene za nastavak velikih i ozbiljnih promena u našem društvu koje mogu da pobede za budućnost Srbije i koje mogu da nastave onakav rast i prosperitet i politiku vakcina i oko novih puteva pruga i svega drugog - rekao je tada Vučić.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Sastanak SNS-a i SPAS-a 

Pet dana kasnije održan je sastanak delegacija SNS i SPAS nakon kojeg je Vučić kratko novinarima rekao da su razgovorali o mnogo čemu, dok je Šapić najavio ujedinjenje te dve stranke do kraja maja.

Kako je i najavljeno, krajem meseca, tačnije 25. maja, Glavni odbor SNS-a doneo je odluku o ujedinjenju sa SPAS. Sednica Glavnog odbora SNS-a održana je u Kombank dvorani u Beogradu obraćanjem lidera stranke Aleksandra Vučića, a ujedinjenje dve stranke bila je druga tačka dnevnog reda.

Vučić je izjavio da su pripremili deklaraciju koja će biti važan dokument u radu te stranke.

- Za nas je važno da radimo na jedinstvu Srbije. Da se borimo za jasnu većinu koja će da donosi rezultate. Rezultat to je nova paradigma politike SNS. To je ono što ostavljamo iza sebe. Zato sam želeo i učestvovao u pregovorima sa gospodinom Šapićem jer sam želeo da ne da stalno cepamo političke organizacije, nego da pokažemo odgovornost i da možemo da se ujedinjujemo. Da naša velika porodica, naša stranka dovodi ljude. Naša stranka ne sme nikada da bude ono što su bile neke druge političke stranke - rekao je Vučić.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Aleksandar Šapić i Miloš Vučević

Takođe, na sednici  je Aleksandar Šapić izabran za potpredsednika GO stranke.

- SNS je time dobio novu snagu i energiju i pokazala širinu i odgovornost sa ovim odlukama, kao i da SNS nema problem da prihvati sve koji žele da se uključe u tim koji treba da osnaži i povede Srbiju u pravcu napretka, ekonomskog i svakog drugog - rekao je Miloš Vučević.

Novoizabrani potpredsednik Glavnog odbora SNS Aleksandar Šapić izjavio je posle  ujedinjenja dve stranke da je Srpska napredna stranka "shvatila da postoji zbog Srbije a ne da Srbija postoji zbog nje".

On je istakao da je svestan odgovornosti funkcije u organizaciji koja po njegovim rečima, ima "ogromnu odgovornost za vođenje Srbije".

Republika

Foto: printskrin

Aleksandar Šapić, predsednik SPAS-a

- Trudiću se da učinim koliko god je moguće da SNS našim ulaskom postane bolja a verujem da će i stranka učiniti da i mi budemo bolji. Pokušaću da opravdam to poverenje svojim radom i verujem da će naša država i narod od toga da oseti neku korist - izjavio je Šapić

MUNJEVITI UDAR 2021 (27. jun)

Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021" koja je jedna od najveća u poslednjih nekoliko decenija održana je na vojnom poligonu na Pešteru 27. juna. Ova pokazna vežba izazvala je uglavnom negodovanje, ali i strah kod pojedinih političkih subjekata iz okolnih zemalja. Naravno, kao i uvek ni histeričnih izjava koje su promtno stizale nije nedostajalo.

Vežbi je prisustvovao predsednik Srbije i vrhovni komandant vojske Aleksandar Vučić.

Republika

Foto: mod.gov.rs

Vojna vežba kojoj je prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić

Oko 2.300 pripadnika Vojske Srbije sa tehnikom, uključujući tenkove, artiljeriju, helikoptere i avione, učestvovalo je na vežbi. Vežba je izvedena sa bojevim gađanjem iz skoro svih vrsta naoružanja kojima raspolaže naša vojska.

Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021" počela je uzbunom za veći deo vojske i prethodnih dana izvodila se na nizu poligona širom Srbije, a kruna ovih aktivnosti je segment koji se održao na Pešteru.

Pre početka vežbe, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je raport kapetana VS Danila Manojlovića.

Republika

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Tenkovi 

Vežbi, pored predsednika Vučića, prisustvovao je i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, potpredsednik vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, kao i drugi ministri u Vladi Srbije.

Najveća vežba koja se odigrava u poslednjih nekoliko decenija je prikaz odlučnosti i vatrene mogućnosti snaga Vojske Srbije za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost Srbije, sadejstvo združenih snaga u izvršavanju složenih vatrenih zadataka i kriznih situacija, te borbene mogućnosti sredstava u naoružanju.

Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem izvodi se pod pretpostavkom da su oružane snage neprijatelja koordiniranim aktivnostima izvršile oružanu agresiju i privremeno okupirale jugozapadni deo srpske teritorije.

Republika

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Vojnik na vojnoj vežbi

Najsavremenija sredstva Kopnene vojske, kao i borbeni sistemi koje razvija domaća odbrambena industrija prikazuju vatrenu moć i sposobnost manevra pred državnim rukovodstvom. Posade tenkova T-72 MS javnosti prvi put predstavljaju borbene mogućnosti uz upotrebu savremenih opto-elektronskih i nišanskih sistema kojima je ovo borbeno vozilo opremljeno. Zajedno su nastupila i modernizovana oklopna borbena BRDM-2M koja su sa tenkovima, stigla iz Ruske Federacije.

U ulozi borbenog osiguranja je mehanizovana pešadija na "lazarima 3", "miloš", "MRAP 6x6" i "NTV", vozilima koja su proizvod domaće odbrambene industrije. Na Pešteru su bili i oklopni transporteri BVP-M80A i BOV.

Republika

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Vojna vežba

Vatrenu podršku u napadnoj operaciji pružili su samohodne top-haubice 155mm Nora B-52, samohodni višecevni raketni lanseri 128mm "oganj" digitalizovani, baterija samohodnih višecevnih raketnih lansera 128mm "oganj" M-18 modularni, lanser "morava" i samohodne haubice 122mm "gvozdika" modernizovana kao i minobacači 120mm.

Moć dejstva po ciljevima u vazdušnom prostoru i niskoletećim vazduholovima pokazali su artiljerijsko raketna baterija "pancir" S-1, dve baterije hibridnog artiljerijsko-raketnog sistema "PASARS" i kao i laki PVO sistemi "igla" na vozilima NTV, te sistem "strala" 2M.

Republika

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

 

Manevar i posedanje položaja za dejstvo prikazala je i samohodna raketna baterija modernizovanog sistema KUB.

Načelnik generalštaba Vojske Srbije naredio je Kopnenoj vojsci da u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i protivvazduhoplovnom odbranom, 72.brigadom za specijalne operacije, 63.padobranskom brigadom i delom modernizovanih i sredstava iz razvojnog programa odbrambene industrije Ministarstva odbrane Republike Srbije, izvede napadnu operaciju.

Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana VS za dejstvovalo je lovačku, bombardersku i transportnu avijaciju kao i helikopterske jedinice koje su na aerodoromima "Pukovnik pilot Milenko Pavlović" i "Morava" čekale komandu za poletanje i dejstvo na Privremenom poligonu "Pešter".

Republika

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Mig - 29 poleteo sa aerodroma u Batajnici

Modernizovani lovac "mig-29" poleteo je sa aerodroma u Batajnici i na završnom danu "Munjevitog udara" izvršio zadatke uspostavljanja prevlasti u vazdušnom prostoru i patroliranja, a po naređenju komandanta vežbe biće spreman za dejstvo po ciljevima na zemlji. Avioni tipa "orao" poleteo je sa vojnog aerodoroma u Lađevcima sa zadatkom da iz vazduha podržava kopnenu operaciju.

Vazduhoplov je po ciljevima na zemlji dejstvovao vođenim raketama "maverik" i avio bombama FAB-250 velike razorne moći. Po ciljevima na zemlji dejstvovaće i školsko-borbeni avion "galeb G-4".

Republika

Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

Vojna vežba 

Efikasnost dejstva po oklopljenim ciljevima pokazao je helikopter Mi-35 raketama "ataka" i nevođenim raketama S-8.

Veštinu dejstva rekatama "maljutka" demonstrirale su posade helikoptera "gama". U nekoliko sekvenci složene napadne operacije svoju ulogu su imali Erbasovi helikopteri H-145M, Mi-8 i Mi-17 kao i transportni avion An-26. Izviđanje borbenog rasporeda neprijatelja iz vazduha vršio je daljinski pilotirani vazduhoplovi CH-92 i "vrabac".

SAMIT POKRETA NESVRSTANIH U BEOGRADU (11. i 12. oktobar) 

Dvodnevni Samit Pokreta nesvrstanih koji su zajednički organuzovale Azerbejdžan i Srbija na Beogradskom sajmu počeo je 11. oktobra. Na Samitu u Beogradu učestvovalo je više od 100 zemalja članica sa svojih 40 šefova država. Inače, današnji Pokret nesvrstanih ima 120 zemalja članica i 17 posmatrača.

Republika

Foto: instagram.com/avucic

Predsednik Aleksandar Vučić

Među učesnicima su predsednik Gane Nana Akufo Ado, sin prvog egipatskog predsednika i jednog od osnivača Pokreta nesvrstanih Gamala Nasera - Abdelhakim Gamal Abdel Naser, oko 40 ministara spoljnih poslova, brojni specijalni izaslanici zemalja Azije, Afrike, Latinske Amerike, i kao posebni gosti šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, minister spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu.

Pre početka skupa, zvaničnike više od 100 delegacija, dočekali su ministri spoljnih poslova Srbije i Azerbejdžana, Nikola Selaković i Džejhun Bajramov.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev učesnicima skupa obratio se video linkom, čime je zvanično počeo je dvodnevni Samit.

- Dobrodošli kući - uputio je jaku poruku na početku Samita predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Nadam da nećemo samo o prošlosti razgovarati, već i budućnosti koju želimo zajedno da izgradimo. Svet dijaloga kompromisa i mira je i dalje moguć i dostižan. Beograd je bio, jeste i biće ponosni domaćin svakom ljudskom biću koje u sebi nosi mir. Osnovna ideja oko koje su se okupili naši prethodnici kada su osnivali Pokret je bio mir. Mir je osnov za razvoj saradnje bilo da je reč o političkoj ili ekonomskoj - istakao je on.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

 

On je naglasio da je međunarodna saradnja uz poštovanje fundamentalnih principa jedini put ka razvoju i prosperitetu čovečanstva i istakao da Agenda održivog razvoja UN 2030., prema njegovim rečima, ističe i promoviše tri principa - mir i bezbednost, razvoj i ljudska prava

- Srbija kao pravni naslednik Jugoslavije, osnivač UN i NAM-a je ponosni promoter politike multilateralizma i poštovanja međunarodnih normi. Velika mi je lična privilegija i čast za Srbiju što smo se okupili u Beogradu, gde ćete se osećati kao kod kuće. Uveren sam da će Beograd kao viševekovni simbol, raskrsnica civilizacija, tačka kontakta istoka i zapada za različite civilizacije i religije, može da vas podstakne na dijalog i izgradnju novih mostova saradnje - poručio je Vučić.

Rekao je da mu je posebno drago što ima priliku da vidi prijatelje iz udaljenih zemalja, kojima teška situacija Kovid19 nije bila prepreka da doputuju u Beograd, čime su pokazali koji značaj pridaju ovoj organizaciju, ali i ukazuju čast Srbiji.

Republika

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

 

- Nije bilo mesta u Pokretu za dominaciju jedne države nad drugom. Nadam da nećemo samo o prošlosti razgovarati, već i budućnosti koju želimo zajedno da izgradimo. Svet dijaloga kompromisa i mira je i dalje moguć i dostižan - uveren je on.

Na Samitu prvi put je učestvovala Rusija u svojstvu posmatrača, ruski šef diplomatije Sergej Lavrov je pročitao pozdravno pismo ruskog predsednika Vladimira Putina.

Skup u Beogradu održan je drugi put, 60 godina posle prvog skupa koji je održan na inicijativu predsednika SFRJ Josipa Broza Tita.

Istorija pokreta

Termin "nesvrstani" prvi je skovao indijski premijer Džavaharlal Nehru tokom svog govora 1954. u prestonici Šri Lanke, Kolombu. Nehru je opisao pet postulata koji su korišćeni kao vodilje u kinesko-indijskim odnosima, a koje je prve smislio ondašnji kineski premijer Džou Enlaj – uzajamno poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta, uzajamno nenapadanje, uzajamno nemešanje u unutrašnje poslove, jednakost i uzajamna korist, miroljubiva koegzistencija.

Kao prekretnica ka osnivanju Pokreta Nesvrstanih smatra se konferencija 29 država Afrike i Azije u Indoneziji. 1955.

Već naredne 1956. godine, lideri Jugoslavije, Indije i Egipta (Josip Broz Tito, Džavaharlal Nehru, Gamal Abdel Naser) 19. jula na Brionima potpisali su Deklaraciju o zajedničkoj saradnji i politici - Pokret nesvrstanih. Pet godina kasnije održan je skup u Beogradu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Po raspadu SFRJ, članstvo tadašnje Savezne Republike Jugoslavije u Pokretu nesvrstanih suspendovano je 1992. godine. 2001. godine prihvaćen je zahtev SRJ za dobijanje statusa posmatrača u Pokretu. Posle refernduma a potom i proglašenja nezavnosti Crne Gore 2006. godine, Srbija je nasledila status posmatrača. Od bivših jugoslovenskih republika status posmatrača imaju i Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Hrvatska.

Od osnivanja Pokret nema formalnu hijerarhijsku strukturu, već se rukovodstvo menja rotacijom na samitima koji se održavaju svake tri godine. Trenutno je na čelu Azerbejdžan koji će svoje mesto ustupiti 2022. godine.

Po rušenju Berlinskog zida 1989. godine i pada komunizma na istoku Evrope, postavljeno je pitanje opravdanosti daljeg postojanja Nesvrstanih. U godinama koje su usledile, Pokret je nastojao da se redefiniše, pomerajući fokus rada na borbu protiv globalizacije.

 

UPAD ROSU NA SEVER KOSOVA (13. oktobar)

Desetine ljudi je povređeno prikom upada pripadnika kosovskih specijalnih jedinica na sever Kosova 13. oktobra. U Zvečanu je tada teško povređen iz vatrenog oružja Srećko Sofronijević (36). Ulice Kosovske Mitrovice i Zvečana bile su preplavljene čaurama od bojeve municije.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je do ranjavanja Sofronijevića dovelo "divljaštvo" Aljbina Kurtija, koji je, kako je istakao, prevršio svaku meru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Upad ROSU na sever Kosova

- Ovo je već sedmi put da pripadnici Rosu upadaju na sever Kosova i Metohije i sukobljavaju se sa golorukim srpskim narodom. Povod za ovu akciju jeste navodno nekakvo krijumčarenje robe. Zapravo kada vidite da su cela Kosovska Mitrovica i Zvečan zasuti rafalima od strane Rosu, jasno vam je da je reč o nameri psihopate Albina Kurtija da proizvede sukobe mnogo širih razmera - ocenio je Petković.

Petković je takođe izjavio da je desetine Srba povređeno tokom upada na sever KiM.

Republika

Foto: Tanjug/AP

ROSU na Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno se zbog ove vanredne situacije uputio u Rašku gde je oržao sastanak u kasarni sa Srbima sa KIM.

 

Predsednik Vučić poručio je Srbima sa Kosova i Metohije, nakon incidenata na severu KiM, da će država šta god da se desi, biti uz svoj narod na KiM i da će podržati njihovu odluku, ali ih je i zamolio da razmisle kolika je cena koju ćemo svi morati da platimo.

- Formulišite to kako hoćete, mi smo uz vas. Priština neće da ispuni sporazum, a ovde će za nas Briselski sporazum da bude spas. Nemojte da reagujete na nenasilje, ali ako krenu u nasije, vi zaštite narod, a mi ćemo biti uz vas. Samo imajte u vidu, kolika je cena koju ćemo svi morati da platimo i zašto je moja molba da to pokušamo da izbegnemo - poručio je Vučić na sastanku sa Srbina sa KiM u Raški.

Ali, ako Priština nastavi ovako, nećemo imati izbora, dodao je Vučić.

- Moja poruka njima je da ćemo čuvati mir, poštovaćemo sporazume. Molim NATO da obavlja svoj posao, molim ih. Molim Albance da ne pokušavaju nasiljem da uvode Srbe u red, a ako budu pokušali, misleći da su uz podršku stranih sila dovoljno snažni da to urade, i uprkos tome što će ceo svet tražiti moju glavu, odgovor moj će biti jasan - u toj borbi za zaštitu života naše dece na KiM, njihov opstanak, ne samo da ćemo da ih zaštitimo, već danas prvi put sa sigurnošću mogu da kažem da ćemo da pobedimo u toj borbi - rekao je Vučić.

Predstavnici Srba iz Zvečana, Leposavića, Zubinog Potoka i drugih mesta preneli su da ne mogu više da trpe teror Prištine i ponašanje Albanaca, skrenuli pažnju da su došli da hapse takozvane švercere sa dugim cevima i bojevom municijom i zapitali se šta je sledeće.

- To što rade šiptarski teroristi, terorišu narod, došli su da hapse tzv švercere, ali to se ne radi sa bojevom municijom. ako hoćete da nas zaštitite molim vas za to, ako ne sami ćemo, saterani smo do kraja - rekao je jedan od predstavnika Srba.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Jedan od predstavnika Srba rekao je da je incident "prelio čašu" i da je to ličilo na rat.

- Pucalo se na goloruke momke. Moram da pohvalim što je u celoj ovoj situaciji bilo i mladih i starih i muškaraca i žena, bili smo kao jedan. Bio sam protiv ulaska u institucije, osam godina tamo tražimo svoja prava i vidimo koji su rezultati - rekao je on.

On je dodao da postoje dva načina da se situacija reši - demokratski kroz institucije koje su, kako je rekao, diskriminatorske prema Srbima, ili kroz građansku neposlušnost i izlazak svih predstavnika Srba iz institucija.

Vučić je istog dana obišao u Kraljevu i pripadnike žandarmerije gde je istakao da treba da budu spremni i da je uveren da će se oni odazvati ako ih država pozove da štite narod.

Prilikom posete predsednika Vučića pripadnici žandarmerije otpevali su himnu kosovskih junaka "Hriste Bože".

Kako je istakao Vučić, žandarmerija treba da bude spremna, da radi, da vežba, a Srbija će dati sve od sebe da život njihovih porodica bude olakšan, kako po stambenom pitanju tako i po pitanju porodica.

- Ukoliko vas država pozove, a daćemo sve od sebe da ne dođete u tu poziciju. Ako vas pozovemo da štitite narod, znam da ćete se odazvati i da ćete svoju svetu dužnost, svoju svetu obavezu obaviti na najčasniji način. Na tome vam beskrajno hvala. Čuvaćemo mir i stabilnost po svaku cenu! Ako nas napadnu, ako nam budu ubijali ljude onda ćemo morati da zaštitimo naš narod. Ono što vam ja kažem značiće da ćemo da pobedimo. Nema predaje, nema povlačenja - rekao je predsednik Vučić.

Snage ROSU istog dana su se povukle u svoje baze, a iz kabineta premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija saopšteno je da je akcija sprovedena "u cilju borbe protiv krijumčarenja" u Prištini, Peći i Kosovskoj Mitrovici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading