TROJKA SRBIJI SA CENTRA OBELEŽILA MI JE KARIJERU: Nikola Ivanović OTVORIO srce!

Autor: M.S.

Sport

19.12.2021

05:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Ivanović (27), osim po dobrim partijama u klubovima za koje je nastupao, ostaće upamćen i po trojci koju je postigao s pola terena na meču između Srbije i Crne Gore 2012. (73:71).

TROJKA SRBIJI SA CENTRA OBELEŽILA MI JE KARIJERU: Nikola Ivanović OTVORIO srce!

Foto: KK Crvena zvezda

Nikola Ivanović

Ostavio je tada u šoku punu beogradsku Arenu, u kojoj navijači nisu mogli da dođu sebi šta se desilo, ali je i pokazao da je igrač za velika dela. 
 
Crnogorski košarkaš bio je jedno od glavnih pojačanja kluba s Malog Kalemegdana ovog leta, a pre srpskog kluba nosio je dresove Mornara, Mege, AEK i Budućnosti. U razgovoru za Srpski telegraf Ivanović je otkrio da je Dejan Milojević najzaslužniji za to što je njegova karijera počela u dobrom smeru.
 
Koliko su klubovi uticali na vaš razvoj, kao igrača? 
 
- Svaka ekipa u kojoj sam igrao mi je pomogla u karijeri, jedno iskustvo više za mene. Ne kažem da je uvek bilo sve kako sam želeo, ali mislim da sam iz svakog kluba naučio nešto novo. 
 
Koji trener je najviše uticao na vašu igru? 
 
- Definitivno Dejan Milojević. On mi je najviše pomogao kada sam bio u Megi u sezoni 2015/16. Može se reći da mi je spasao karijeru, nakon njega sve se promenilo nabolje. 

Republika

Foto: Starsport

Nikola Ivanović

Znate li da srpski navijači i dalje ne mogu da vam zaborave trojku s pola terena, kojom ste doneli pobedu Crnoj Gori u Areni? 

 
- Trojka u Areni je jedna veoma lepa uspomena. Može se reći da mi je taj potez obeležio karijeru. Međutim, ne mislim o tome više, ipak bilo je pre skoro deset godina. 
 
I pored toga, kad ste prešli iz Budućnosti u Zvezdu, bili ste na udaru "varvara", kako su reagovali u samom klubu? 
 
- Pričao sam s upravom Budućnosti pre nego što sam prešao u Zvezdu i sve je prošlo prijateljski. Poželeli su mi sreću. S nekim ljudima u klubu sam i dalje u kontaktu, kao i s bivšim saigračima, koji su mi dobri prijatelji. 
 
Kakva je vaša saradnja s trenerom Dejanom Radonjićem? 
 
- Poznajem Radonjića odranije, tako da nema tu nekih nepoznatih stvari. Uspeo sam da se prilagodim ekipi i načinu funkcionisanja. Ključna stvar jeste da uvek budem maksimalno spreman i fokusiran. 
Republika

Foto: Starsport

Nikola Ivanović

Mogu li crveno-beli da odbrane trofej u ABA ligi i domaćem prvenstvu? 

 
- Nemam nikakva očekivanja u ovom trenutku. Imam mnogo poverenja u naš tim, igrače i stručni štab. Sve ćemo uraditi da bismo ostvarili dobar rezultat. Trofeji su trenutno daleko. 

Pratite li NBA ligu i partije igrača s Balkana Dončića, Jokića, Vučevića...? 
 
- Iskreno, ne gledam mnogo NBA ligu. Ponekad odgledam neku utakmicu, kad slučajno menjam kanale. Ali svakako da mi je drago kad vidim da naši igrači s Balkana igraju na vrhunskom nivou i da su jedni od važnijih igrača u NBA ligi. 

Učio od Ajversona i Đinobilija 
 
Kojih pet igrača, a da igraju na vašoj poziciji, biste izdvojili kao najbolje? 
 
- Ako mislite na uzore, njih sam imao dok sam bio mlađi. Igrače koje sam veoma voleo i pratio njihove mečeve su Alen Ajverson, Manu Đinobili, Rip Hamilton i Toni Parker. Naravno, bilo ih je više, ali ove bih izdvojio. 

Nemam nikakav hobi, gledam filmove i serije 
 
Kako provodite vreme van terena? 
 
- Nemam neki poseban hobi. Volim da provodim vreme kod kuće, nisam čovek koji mnogo izlazi. Slobodno vreme provodim uz filmove i serije. Ponekad igram igrice i čitam.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading