(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO FABRIKU U NIŠU: Ovo je srpska firma i srpska kompanija

Autor:

Vesti

10.12.2021

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u okviru boravka u Nišavskom okrugu, sastao se sa predsednicima svih opština tog okruga, a nakon toga obratio se javnosti.

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ OBIŠAO FABRIKU U NIŠU: Ovo je srpska firma i srpska kompanija

Foto: Tanjug

Sastanku u Oficirskom domu u Nišu prisustvovali su i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministar saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Tomislav Momirović, ministarka privrede Anđelka Atanasković, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić, v.d. direktor Puteva Srbije Predrag Drobnjak.

Vučić je tokom današnjeg, prvog dana posete, imao značajne sastanke, a sada je obišao i fabriku Jumis. 

- Srećan sam što sam u Jumisu. Ovo je srpska firma i srpska kompanija - rekao je predsednik i još jednom čestitao čelnicima fabrike na velikom uspehu.

- Četiri miliona evra biće uplaćeno za grad Niš za vraćanje dugova. Mi nismo zadovoljni stopom zaposlenosti, ali dobro je što ima dosta otvorenih fabrika i što se popravlja situacija iz dana u dan. Večeras ću obići i fabriku "Jumis", srpske proizvođače i privrednike. Radićemo železničku infrastrukturu ovde, brza pruga ovde pravi se već od marta. Biće velika ulaganja na nivou celog Nišavskog okruga i za putnu infrastrukturu, a dobijaju i stadion. Ključni problem u svim opštinama je vodosnabdevanje - rekao je predsednik Vučić.

O posteru na hotelu Ambasador 

- Nisam video šta piše na hotelu Ambasador. Zahvalan sam svakome ko o meni piše lepe reči. Histeriju koju je organizovala televizija N1 ne razumem. Nisam odseo u Ambasadoru, ne znam ni ko je vlasnik. Nije mi jasno, vi smete da kažete ko vam se dopada, a ko ne, a neko drugi ne može. Ako budem imao vremena, svratiću na kafu, tako se kaže, svratiću na piće pošto kafu ne pijem. Nisu meni potrebni posteri i slike da vidim, potrebne su mi bolnice da vidim. A izgradili smo ovde najsavremeniji klinički centar. Izgradili smo auto-puteve, to mi je potrebno da vidim. Slika uspeha Srbije, tome se radujem, a ne svojoj slici. Pritom sam sve stariji i ružniji. Ako je neko želeo da pokaže poštovanje zbog svih fabrika koje smo otvorili, zbog puteva, hvala mu na tome - rekao je predsednik.

Trodnevnu posetu Nišavskom okrugu, predsednik Vučić započeo je obilaskom renovirane osnovne škole "Ivan Vušović" u Ražnju i otvaranjem fiskulturne sale u toj obrazovnoj instituciji.

Nakon obilaska škole, Vučić se sastao sa predstavnicima svih mesnih zajednica te opštine koja ima ukupno nešto manje od 8.000 stanovnika.

 

 

Predsednik će se sutra u kasarni "Mija Stanimirović" sastati sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u širem sastavu, a nakon toga je planiran sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom Vojske Srbije u užem sastavu.

U Nišu će nakon toga uslediti i prikaz rada diviziona samohodnih top haubica „NORA B-52 M15" i prikaz vežbe na položaju Lisinac.

U nedelju, poslednjeg dana posete Nišavskom okrugu, Vučić će se na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ sastati sa predstavnicima odbrambene industrije Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading