HRVATI ISKORISTILI OPOZICIONU BLOKADU: U panici zbog novih nabavki naoružanja, žale se na vojno jačanje naše zemlje (VIDEO)

Autor:

Vesti

29.11.2021

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Hrvatski mediji su iskoristili opozicione blokade u Srbiji kako bi se požalili na vojno jačanje naše zemlje.

HRVATI ISKORISTILI OPOZICIONU BLOKADU: U panici zbog novih nabavki naoružanja, žale se na vojno jačanje naše zemlje (VIDEO)

Foto: Printscreen

- A dok su tisuće građana blokirali mostove i prometnice, Vučić je pred stranačkim članovima održao govor iz kog se čini da mu smetaju hrvatski Rafali! A što to Srbija nabavlja, Vučić nije rekao - navodi se u prilogu RTL-a.

Hrvati su nabavili francuske borbene avione "Rafal", a posle početne euforije oko te nabavke informacija da je njihova cena čak 100 miliona evra viša nego što je bilo planirano izazvala je bes dela javnosti, pogotovo što i dalje nisu skućeni ljudi koji su izgubili domove u zemljotresima u Petrinji.

 

 

Predsednik Aleksandar Vučić je na akademiji SNS u Štark Areni prokomentarisao tu kupovinu, rekavši da Srbija jača vojsku kako više niko ne bi mogao da nas ponižava kao devedesetih i dvehiljaditih godina.

- A ovi koji misle da su najjači, oni ne znaju da nešto uskoro stiže u Srbiju, a mnogo pre će stići nego to što su oni kupili - rekao je predsednik.

Na šta je tačno mislio i dalje nije poznato, mada mnogi pretpostavljaju da je u pitanju novi PVO sistem srednjeg do dugog dometa.

Komentari (0)

Loading