KRUPNE REČI STIGLE IZ KREMLJA! Rusi analizirali susret Vučića i Putina - POMENUTO PRIJATELJSTVO

Autor: Republika

Vesti

26.11.2021

14:50

Rusija i Srbija u narednih pola godine, koliko je produžen ugovor o isporukama gasa, mogu na miru i konstruktivno da usaglase dalje uslove za isporuku ovog energenta, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

KRUPNE REČI STIGLE IZ KREMLJA! Rusi analizirali susret Vučića i Putina - POMENUTO PRIJATELJSTVO

printscreen

- Juče je održan detaljan, konstruktivni i prijateljski razgovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Za naše srpske prijatelje glavno pitanje je bilo produženje na pola godine aktuelnog ugovora o gasu. U njemu je fiksirana formula izračunavanja cene. Znamo da u dugoročnim ugovorima formiranje cene ide po formuli koja se zasniva na ceni nafte i naftnih derivata, i naravno, ona se suštinski razlikuje od načina formiranja cene na spot tržištima - naveo je Peskov.

Kako je dodao, Srbija će u narednih šest meseci dobijati gas po izuztetno povoljnoj ceni za prirodni gas, što će joj omogućiti da prevaziđe zimski period.

- A za to vreme će privredni subjekti na miru i konstruktivno, kako je juče rekao predsednik, usaglasiti nastavak ugovora - rekao je Peskov.


On je dodao da je ruski predsednik prihvatio poziv da poseti Srbiju naredne godine i da će vreme posete biti usaglašeno diplomatskim kanalima.
 

Komentari (6)

Loading
Ana

26.11.2021 16:49

Rusi su nam oduvek bili prijatelji ,uvek mozemo da se oslonimo na njih.

Rajko

26.11.2021 22:06

Ne uvijek, ne u ratu, pa Kosovo i Metohija.

milan

27.11.2021 10:32

@Rajko - nisam siguran da si upoznat sa nekim vaznim delovima istorije...Rusija je uvek bila u Srbiju. Pomogla je da se oslobodimo od Turaka. Da nije bilo Rusa ne bi Francuzi i Italijani pomagali Srbima u I svetskom ratu. U drugom su pomogli takodje koliko su mogli - ne zaboravi da su jako lose i sami prosli na istocnom frontu, 20 miliona zrtava. Nisu pomogli 1999 jer su imali izdajnicku vlast. Nastavljaju da pomazu itekako.