VUČIĆU, DOKLE ĆEŠ DA TRPIŠ ZORANU?! Ministarka popljuvala SNS

Autor: Republika

Vesti

18.11.2021

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka rudarstva i energetike i članica Predsedništva Srpske napredne stranke napala je sopstvenu partiju, pa se samo po sebi nameće pitanje dokle će predsednik Srbije i lider SNS da je trpi.

VUČIĆU, DOKLE ĆEŠ DA TRPIŠ ZORANU?! Ministarka popljuvala SNS

Foto: ST/V. LUKIĆ, Tanjug/Z. Petrović

Aleksandar Vučić i Zorana Mihajlović

Osvrćući na činjenicu da se naprednjacima pridružila Nataša Jovanović, što je nedavno i javno obelodanjeno, Mihajlovićeva je žestoko oplela po stranci čiji je visoki funkcioner.

- Ona je personifikacija radikalne politike, čiji ja nisam pristalica, jer mislim da je vlast devedesetih godina bila užasna za društvo i građane. Umesto da je štitila živote građana, ona ih je slala u ratove - kazala je Mihajlović za TV K1, a prenelo je Ministarstvo na čijem je čelu.

Mihajlovićeva je, dakle, prozvala Jovanovićevu zbog prošlosti, iako Jovanovićeva nije imala značajnije funkcije u izvršnoj vlasti, upravo za razliku od Mihajovićeve, čiji je stranka G17+ u prvoj deceniji ovog veka imala značajan udeo u bezobzirnoj pljački građana Srbije.

Podsetimo, Jovanovićeva je nedavno konstatovala da je SNS pristupila čista srca, ističući da je funkcije ne zanimaju.

Obrazlažući odluku da podnese ostavke na sve funkcije u Srpskoj radikalnoj stranci, ona je u intervjuu za Kurir navela da je shvatila da se njeni stavovi po pitanju političke situacije u zemlji, kao i vizije Srbije u budućnosti, u potpunosti podudaraju sa stavovima vrha SNS.

- Bila sam u prethodnom periodu u prilici da obiđem veći deo Srbije i u svakom kraju naše zemlje je očigledan napredak, od infrastrukture, pa nadalje, uključujući i grad Kragujevac, gde ja živim, a gde su ulaganja ogromna i grad doživljava industrijski procvat. Opravdan je slogan SNS "Za budućnost naše dece", bukvalno se radi za budućnost. Takođe, kada sam videla ko sve i kako Vučiću radi o glavi, rekla sam da ću se učlaniti ne bih li mu pomogla da se brani od napada kako na njega, tako i na njegovu decu i porodicu - rekla je Jovanovićeva.

SIMBOL LOPOVLUKA

Poslanik SNS Vladimir Đukanović, koji je u više navrata javno iskazivao neslaganje s ministarkinim stavoviman kaže da je ovim rečima Mihajlovićeva prevršila svaku meru.

- Simbol te takozvane radikalne politike, kako dotična ministarka ističe, svako je onaj ko je stao da brani svoju zemlju od onih čija je ona glavna gošća po ambasadama. Skandalozno je da izjavom direktno optužuje Aleksandra Vučića da je slao ljude u ratove. Skandalozno je i da nigne nevidi krivicu njenih sponzora, kojima ne izbija iz kabineta i ambasada - kaže Đukanović i podseća da su on, kao i Vučić i mnogi drugi, nekada bili članovi SRS

On smatra da bi Mihajlovićeva morala da se pozabavi suštinom politike koju je ona zastupala dok je bila G17 plus.

- Kad već govorimo o simbolima politike, ona je simbol pljačkaških privatizacija i lopovske politike koju su predvodili Dinkić i Labus a čiji je ona bila protagonista posle 2000. Bolje joj je da zaćuti i da se pokrije svim šminkama i puderima koje od četiri ujutru mora da stavlja da bi kakva takva došla na posao - poručuje Đukanović

PRAVA STVAR

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da izjavu ministarke nije pročitao, ali da je siguran da nije napadala članove stranke u kojoj je ona:

 - Siguran sam da se njen komentar, u stvari, odnosi na one koji napadaju našeg predsednika. Samo danas u svim Đilasovim medijima imate najpodmuklijie napadde na Aleksandra Vučića i njegovu porodicu i tako je svakog dana. Pretpostavljam da je na njih mislila. A ako nije, onda su nam različiti ideali.

Mihajlovićeva je uverena da je uradila pravu stvar, te da nema osnova postavljati pitanje dokle će Vučić da trpi.

- "Vučić je špijun britanskog MI-6! Vučić je prevarant, Baron Minhauzen! SNS je satanistička sekta! Vučić je sklon manično-depresivnim epizodama! Nesrećni Vučić se od riče svega što je srpsko! Opšte poznata činjenica da Vučić ima opremu za prisluškivanje jer je dugogodišnji saradnik britanske obaveštajne službe MI-6! Tomislav Nikolić nije sposoban da organizuje sastanke i grupe s kriminalcima, kao što to može Vučić, koji je zapravo mozak cele operacije razbijanja SNS. Canetovi saučesnici Nikolić i Vučić tim ne samo već prljavim već i krvavim novcem finansirali su kampanju razbijanja SRS..."

- Ovo je samo deo onoga što je gospođa koja je prešla u SNS u Skupštini govorila o Aleksandru Vučiću. I vi mene sad pitate kako komentarišem njen prelazak u SNS i dokle će Vučić mene da trpi - navela je ministarka

Neće ni sa Dačićem

Mihajlovićeva je, inače, poručila i da je protiv koalicije SNS sa SPS Ivice Dačiča.

- Srpska napredna stranka ima dovoljno kvalitetnih ljudi koje može da kandiduje na narednim izborima i zbog toga sam protiv jedne liste sa SPS-om. SNS je u prethodnom periodu pokazala na koji način treba voditi zemlju, dokazala je svoju snagu i nema potrebe da bude na listi sa SPS-om. To je moj stav i glasaću protiv toga na Predsedništvu, ali ću svakako poštovati odluku većine. SPS je drugačija politička stranka, oni jesu naši koalicioni partneri, ali jedno je koalicija, a drugo zajednička lista - navela je Mihajlovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Luks

18.11.2021 11:43

Ljuta je što je Bajatović ne zarezuje. Zato je protiv SPS.

Odgovori 11 1
Boba

18.11.2021 11:43

Ovu zenu treba smeniti sa svih funkcija i odstraniti je iz politike. Nestrucna, pohlepna, stetocina, trula jabuka u SNS. Za nju nikad nije i nece niko od gradjana glasati! Na najboljem je putu da i u ovom ministarstvu nanese veliku stetu!

Odgovori 16 5
Pera Mitic

19.11.2021 06:57

Sve sto je zena rekla je potpuno tacno, ali bas sve

Mickey

27.11.2021 21:52

American shit!