CRNO NA BELO! Istraživanje - da su izbori naredne nedelje: Nikad veća dominacija SNS, Socijalisti sigurni, još TRI LISTE prelaze cenzus!

Autor: Republika

Vesti

31.10.2021

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada bi se izbori u Srbiji održavali naredne nedelje, cenzus za ulazak u parlament bi prešle samo četiri liste, a ubedljivu pobedu bi odnela Srpska napredna stranka.

Republika

Foto: Tanjug/ST

SNS ima apsolutno poverenje građana Srbije

Izbori u Srbiji, predsednički, parlamentarni i beogradski, zakazani su za 3. april naredne godine. Agencija "Faktor plus" je pet meseci pre izlaska na birališta uradila istraživanje, i kada bi se naredne nedelje glasalo, rezultati ne bi bili iznenađujući.

Srpska napredna stranka (SNS) bi osvojila 58,3 odsto glasova, a još četiri liste bi prešle cenzus. To su Socijalistička partija Srbije sa 9,4 odsto, SSP Dragana Đilasa sa 5,4, koalicija DSS/POKS sa 4,3 i DJB Sađe Radulovića sa 3,4 odsto.

Svi ostali bi, prema istraživanju, bili ispod cenzusa. Na ivici su Zavetnici sa 2,9 odsto i Narodna stranka Vuka Jeremića sa 2,7, dok su iza DS (1,9), Savez zelenih (1,8), PSG i Dveri (1,5) i SRS sa 1,4 odsto.

- Deluje i da su se opozicione stranke pomirile sa sudbinom na parlamentarnim izborima, to se vidi iz načina komunikacije i strategije, a ne vidim neku naročitu ambiciju - rekao je za Blic Vladimir Pejić, direktor agencije "Faktor plus".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Duksi

31.10.2021 11:54

SNS pobedjuje ubedljivo. Samo SPS prelazi cenzus. Niko neće da glasa za lažljivu i nasilnu opoziciju.

Andreja

31.10.2021 11:58

Uvek sam glasao za opoziciju. Posle nasilnih demonstracija prošle i ove godine i rada protiv Srbije, više ne glasam za njih. Oni ne znaju šta treba opozicija da radi.

Mihajlo

31.10.2021 12:08

Cenzus treba dići na 10%. Suviše je parazita na državnim jaslama, koji obitavaju samo da drpaju šta mogu. Stranke se finansiraju iz budžeta, dakle narodnim parama i zato cenzus na 10%. Pa izvolite.

Odgovori 11 0