ZARATILI U EU ZBOG NASILNIKA IZ PRIŠTINE! Viola fon Kramon napala Borelja jer je REKAO ISTINU!

Autor: Republika

Vesti

14.10.2021

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon kritikovala je šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja zbog njegovog stava o jučerašnjoj akciji Prištine na severu Kosova i Metohije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pripadinici ROSU dugim cevima uleteli u Severnu Mitrovicu

Fon Kramon je pozvala Borelja da "kritikuje države u kojima se ne sprovodi vladavina prava" i dodala da bi EU trebalo da "podrži one koji se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije".

Ona se oglasila na Tviteru nakon što je Borelj apelovao na hitan prekid nasilja na severu KiM i ocenio da su jednostrani i nekoordinisani potezi koji ugrožavaju stabilnost - neprihvatljivi.

- Državne institucije koje rade svoj posao zaslužuju naše puno poštovanje. Dijalog, koji se vodi uz posredovanje EU, nije o svakodnevnim policijskim operacijama - napisala je Fon Kramon na Tviteru.

 

 

Šef evropske diplomatije Žozep Borelj napisao je juče, dok je trajala nasilna akcija prištinskih specijalaca u Severnoj Mitrovici i Zvečanu, da "nasilni incidenti na severu Kosova moraju odmah prestati".

On je dodao i da "sva otvorena pitanja moraju biti rešavana kroz dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU".

Republika

Foto: Tanjug/AP

VIola fon Kramon napala Žozepa Borelja

Ovakav potez Viole fon Kramon i ne treba da čudi jer ona uveliko lobira za nezavisnost Kosova i na svakom koraku hvali glavnog nalogodavca napada na Srbe Aljbina Kurtija.

Podsetimo, kosovska policija i pripadnici specijalne jedinice ROSU juče su napali Srbe, koristili su bojevu municiju, ranili Srećka Sofronijevića, koji se, na svu sreću, posle operacije, uspešno oporavlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Andreja

14.10.2021 07:57

Da li se i u njihovim gradovima puca kao da je to normalna akcija specijalaca?

Odgovori 17 1
Marinko

14.10.2021 09:27

Nju ne interesuje istina.

Odgovori 14 0
Primus

14.10.2021 12:27

Jeli ''FON'' Viola, da te pitam nešto... Da li se u finansijsku kontrolu ide sa BOJEVOM MUNICIJOM ?? Pored toga što si IZUZETNO RUŽNA OSOBA, čini mi se da su ti intelektualni kapaciteti na nivou protozoinog fecesa kada (duboko sam ubeđen) ne lobiraš za džabe za jednu grupaciju albanskog naroda koji nije intelektualno i civilizacijski napravio nijedan korak još od vremena rimskog cara Kaligule (koji je svog konja proglasio IZVESTIOCEM tadašnjeg senata-parlamenta)...

Odgovori 25 2