UPAD ROSU NA SEVER KIM RAZBESNEO BEOGRAD: Svetski mediji o albanskom teroru na Kosmetu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.10.2021

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski mediji preneli su danas šta se sve dešavalo na severu KIM, kao i reagovanja zvaničnika u Beogradu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Neredi u Severnoj Mitrovici

Američka agencija AP ocenila je da je upad kosovskih policijskih snaga i specijalnih jedinica ROSU na sever Kosova razbesneo Beograd, navodeći da je tokom današnje intervencije bezbednosnih snaga Prištine povređeno 20 ljudi.

U izveštaju nemačkog Dojče vele-a navodi se da je upad prištinskih snaga bezbednosti izvršen zbog zaplene navodno krijumčarene robe, a prenosi se i izjava jednog zvaničnika Prištine koji je rekao da "akcija nije bila usmerena protiv pripadnika neke određene nacionalnosti".

Britanski Rojters potvrđuje da su mediji emitovali snimke Srba u Severnoj Mitrovici koji beže od suzavca i šok bombi navodeći da se "slična situacija događala i u obližnjem Zvečanu".

U izveštaju ruske agencije TASS se navodi da je u specijalnoj operaciji snaga bezbednosti nepriznatog Kosova povređeno više od deset ljudi.

- Rezultat akcije koju je naredio Aljbin Kurti, premijer neprizantog Kosova je više od 10 povređenih, među kojima je i Srećko Sofronijević koji je zadobio prostrelnu ranu i lekari se bore za njegov život - preneo je TASS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading