OGLASILA SE URSULA FON DER LAJEN O SITUACIJI NA KIM: Stanje zabrinjavajuće!

Autor: Republika

Vesti

28.09.2021

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen ocenila je danas u Tirani da je situacija na severu Kosova i Metohije "veoma zabrinjavajuća" i pozvala Beograd i Prištinu da smanje tenzije i vrate se dijalogu.

Foto: Tanjug/AP

Ursula fon der Lajen ocenila da je situacija na KiM zabrinjavajuća

- Porast napetosti između Kosova i Srbije zabrinjava i neophodno je smanjiti tenzije i vratiti se dijalogu - rekla je fon der Lajen na zajedničkoj konferenciji za medije u Tirani sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Ona je naglasila da je EU "izgrađena na osnovu dijaloga", a zatim i na osnovu ekonomskog razvoja, prenosi prištinska Ekonomija onlajn.

Foto: Tanjug/AP, D. Kujundžić

Čeka se sastanak Fon der Lajen sa Vučićem i Brnabićevom

- Ovo je dug proces koji donosi budućnost mira i prosperiteta - poručila je fon der Lajen i čestitala Albaniji na, kako je navela, napretku koji je postigla u procesu reforme pravosuđa.


Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen započela je danas u Tirani posetu Zapadnom Balkanu, a sutra bi trebalo da se u Beogradu sastane sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U četvrtak je najavljen sastanak sa premijerkom Anom Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slobodan Basic

29.09.2021 09:25

Tenzije na kosovu stvorili su Albanci a ne goloruk narod na Severu Kosova .Nemica prica gluposti .Stabi hteli da Srbi cute a Oni da kilju .Nece vise biti 90 g.A Siptari ce verovatno biti Proterati sa Kosova njihova prava domovina je kavkaz ,Ural .A nemci da cute njihovi Zlocini su neprocenjivi.Le molimte da se one strange smire Ako Siptari tuku srbe onda je Dobro a Ako Srbi pokrenu tenkove da se over strange suzdrze .Stabi radila Nemacka da joj u seed nemacke Neko trazi drzavu u drzavi .