PAPA FRANJA UPOREDIO KATALONIJU SA KOSOVOM! Dobro pročitajte i zapamtite šta je rekao!

Autor:

Vesti

03.09.2021

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja je u intervjuu datom španskoj radio stanici "Koup" situaciju u Kataloniji uporedio sa dešavanjima na Kosovu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Papa Franja uporedio Kataloniju sa Kosovom

- U istoriji je bilo mnogo slučajeva nezavisnosti. Postoje zemlje u Evropi koje su danas još u procesu nezavisnosti, pogledajte Kosovo i svu tu oblast koja se prepravlja - rekao je papa a prenosi Intermagazin.

Zatim se papa osvrnuo na specifičan slučaj Španije kako bi istakao da sami Španci "moraju suditi", ali je rekao da je "najvažnija stvar u ovom trenutku u bilo kojoj zemlji koja ima ovu vrstu problema da ih upitate da li su se pomirili sa sopstvenom istorijom".

- Ne znam da li se Španija potpuno pomirila sa sopstvenom istorijom, posebno istorijom prošlog veka - rekao je papa, koji je dodao da ako nije, da mora da napravi korak pomirenja sa svojom istorijom, što ne znači odustajanje od sopstvenih stavova, već ulazak u proces dijaloga i pomirenja.

- Svaka vlada, bez obzira na njen predznak, mora preuzeti odgovornost za pomirenje -  zaključio je papa, prenosi "Kosovo onlajn".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ana

04.09.2021 17:06

za nezavisnost i žena mora da ima svoja primanja i da bude na svome a ne u tudjem stanu . Onda je stvarno nezavisna. To se za države zove suverenost . Bez teritorije nema suverenosti. Imamo nasilnu nezavisnost jednih VS SLOBODE KRETANJA drugih. Nema ne zavisnosti u tudjem stanu u kom je vlasnik zatvoren u ormanu.