ISKLJUČITE TELEFONE: Papa se vratio u Vatikan i tokom svog obraćanja vernicima poslao MOĆNU PORUKU!

Autor:

Svet

18.07.2021

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa Franja se prvi put pojavio u javnosti od povratka u Vatikan sredinom nedelje nakon jedanaestodnevnog boravka u bolnici, rekavši onima koji su mu pružili podršku da naprave pauzu i isključe se iz stresova savremenog života.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Papa Franja

- Zaustavimo mahnito trčanje unaokolo diktirano našim dnevnim redom. Naučimo kako da napravimo pauzu i da isključimo mobilni telefon - rekao je papa Franja u svom nedeljnom obraćanju s prozora koji gleda na Trg svetog Petra.

84-godišnjem papi operacijom jeuklonjen deo debelog creva 4. jula - prvi put da se Franja suočio sa značajnim zdravstvenim problemom tokom svog osmogodišnjeg papinstva.

U sredu se vratio u Vatikan, gde mu je bila potrebna pomoć da izađe iz svog automobila. U nedelju je izgledao dobro, govoreći relativno čistim glasom, mada ne tako snažno kao pre hospitalizacije. Nije spomenuo svoj boravak u bolnici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Stotine ljudi okupilo se na sunčanom trgu i razveselilo kad se pojavio na otvorenom prozoru.

Kao što je često slučaj, na kraju svog obraćanja papa je spomenuo neke od događaja koji su dominirali svetskim naslovima.

Pozvao je na kraj nedavnih javnih nemira u Južnoj Africi i pozvao na mir i dijalog na Kubi nakon neviđenih protesta koji su potresli zemlju koju su vodili komunisti.

- Takođe sam blizak dragim ljudima Kube u ovim teškim vremenima, posebno porodicama koje posebno pate - rekao je Franja.

Takođe se osvrnuo na katastrofalne poplave poslednjih dana u Nemačkoj, Belgiji i Holandiji, koje su usmrtile više od 180 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading