Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Danske Jepeom Kofodom!

Autor:

Vesti

31.08.2021

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Danske Jepeom Kofodom, koji je pohvalio impresivan rast srpske ekonomije i ukazao na mogućnost produbljivanje saradnje dve zemlje, dok je Vučić zahvalio Danskoj na kontinuranoj podršci evropskom putu Srbije.

Republika

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić sa ministrom spoljnih poslova Danske Jepeom Kofodom

 

Vučić je naveo i da ga raduje intenziviranje političkog dijaloga Srbije i Danske, o čemu svedoči i ova poseta, saopštila je pres služba predsednika.


On je istakao da Srbija može mnogo da nauči od Danske, posebno u oblastima ključnim za evropske integracije.

Vučić je zahvalio Danskoj za kontinuiranu podršku Srbiji u pregovaračkom procesu za članstvo u Evropskoj uniji i naveo da se veoma ozbiljno sprovode reforme u oblasti vladavine prava.

Predsednik je takođe izrazio nadu da će postojeći dobri pokazatelji stanja srpske ekonomije doprineti većem interesovanju danskih kompanija za ulaganja, jer bi njihov dolazak mnogo značio za razvoj preduzetničkog duha i radne etike kod nas.

 

 

Ministar Kofod je pohvalio impresivan rast srpske ekonomije i ukazao na velike mogućnosti za produbljivanje ekonomske saradnje, ali i veza u drugim oblastima poput kulture i obrazovanja.


Šef diplomatije Danske je ponovio podršku evropskom putu Srbije.

Vučić i Kofod su razgovarali i o situaciji u regionu Zapadnog Balkana. Predsednik Vučić je istakao neophodnost očuvanja mira i stabilnosti, a ministar Kofod je pozdravio inicijativu Open Balkan, s obzirom na tradiciju regionalne saradnje među skandinavskim zeml?ama.

Dvojica sagovornika su takođe razmotrili aktuelne globalne izazove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Zare

31.08.2021 10:43

Impresivan rast ekonomije Srbije je ono sto ce biti tacka vezivanja i momentum da evropske zemlje same traze saradnju.Odlican posao u Srbiji se obavlja zadnjih godina i ovo su rezultati.

Maja

31.08.2021 11:00

Veoma je bitna podrška Danske Srbiji na evropskom putu,i da poboljšavamo odnose u svim oblastima

Zeljko

31.08.2021 12:45

Odlično je što se sarađuje sa Danskom i siguran sam da će Vučić svojim uticajem podići tu saradnju na najvišem nivou.

stevo

31.08.2021 15:21

Podrska Danske na putu ka EU je od velikog znacaja za nasu zemlju