MONSTRUOZNO! Šolakov tabloid najstrašnijim lažima udario na Republiku i Srpski telegraf!

Autor: Republika

Vesti

23.08.2021

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mediji tajkuna Dragana Šolaka pribegavaju čak i monstruoznim lažima da bi narušili ugled Srpskog telegrafa i našeg portala Republika.

Republika

Foto: Aleksandar Nalbantjan/printscreen

Milan Lane Gutović i Dragan Šolak

 

U moru prljavština, kojim obiluje njihovo izveštavanje, u vikend-broju Danasa prešli su sve ljudske i profesionalne granice.

OMAŠILI I DATUM

Naime, pod naslovom "Tabloid sahranio Milana Laneta Gutovića" besramnom montažom su optužili naš portal da je objavio vest o smrti našeg proslavljenog glumca koji već danima na Vojnomedicinskoj akademiji vodi tešku borbu za život.

Danas je u skandaloznom tekstu konstatovao da je "tokom dana vest bila uklonjena, bez objavljivanja demantija, ispravke ili izvinjenja", ne hajući za izjavu glavnog urednika Srpskog telegrafa Milana Lađevića, koji je novinaru ovog tajkunskog lista rekao da takva vest nije objavljena i da je informacija potpuno netačna.

Koliko su se Šolakovi novinari zaigrali u nameri da žigošu Srpski telegraf, govori i činjenica da na printskrinu navodne, a u stvari nikad objavljene vesti stoji datum 17. avgust! Zdrav razum postavlja samo jedno pitanje - zbog čega bi neko lažnu vest držao na svom sajtu čitava tri dana?

- S obzirom na to da je Danas dnevni list koji je duže od šest meseci skrivao i demantovao informaciju o tome da je njegov vlasnik postao Dragan Šolak, ali i na činjenicu da je taj list i ranije imao finansijske veze s Miroslavom Miškovićem i Draganom Đilasom, jasno je poreklo straha od objavljivanja informacija o njihovom poslovanju. Ovo je očigledno bio cilj da se Srpski telegraf predstavi kao medij koji plasira lažne vesti da bi se narušio njegov kredibilitet i time i dosije o medijima svrstao u kategoriju nepouzdanih i lažnih vesti - kaže Marko Matić iz Centra za odgovorne medije.

Republika

Foto: printscreen/TV Studio B

Marko Matić

 

PREIGRALI SE

Šta je, u stvari, pozadina cele priče? Naime, u petak je s uredništvom Srpskog telegrafa kontaktirao jedan od urednika Danasa i najavio da će skandalozni tekst biti objavljen u vikend-dvobroju.

Potom je provereno i utvrđeno da navodne vesti o Lanetovoj smrti nema na sajtu Republike, što je sagovorniku i preneto, ali se u Šolakovom tabloidu na to nisu obazirali uprkos najavi da ćemo lažne optužbe prijaviti i policiji.

Prema našim saznanjima, naš list nije slučajno odabran da bude targetiran, mada su dva portala lažnu vest zaista i objavili, pa kasnije povukli. Očigledno je cilj bio da se udari na najopasnijeg protivnika ekspozitura koje sebe nazivaju novinarima.

Naime, direktan povod je naša najava da ćemo u broju od ponedeljka objaviti dosije o finansiranju takozvanih nezavisnih medija u Srbiji. Plasiranjem skandalozne montaže naš list je trebalo unapred diskreditovati kao neozbiljan i nepouzdan.

Potvrda od Gugla

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

U pokušaju da proverimo da li je lažna vest o Lanetovoj smrti možda zaista objavljena na portalu Republike, poslužili smo se Gugl analitikom i utvrdili da takve vesti nema niti da je ikada bilo.

Takvu potvrdu smo dobili i od Gugla.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Andreja

23.08.2021 10:07

Da vi to niste objavili niko ne bi ni znao. Jer niko ne čita te antisrpske tabloide.