HARADINAJ TRAŽI OSTAVKU KURTIJA: Nesposoban je da se suoči sa Srbijom

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

22.08.2021

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Alijanse za buducćnost Kosova Ramush Haradinaj ocenio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nesposoban da se suoči sa Srbijom.

Foto: Tanjug/AP

Ramuš Haradinaj

Haradinaj je na konferenciji za novinare, kritikujući polaganje kamena temeljca za Univerzitet u Prištini sa sedištem u severnom delu Kosovske Mitrovice, čiju će izgradnju finansirati Vlada Srbije, rekao da je apsurdno da srpske institucije grade Univerzitet u Prištini, prenosi Ekonomija onlajn.

Haradinaj je dodao da postoje mnoge situacije u kojima Kurti pokazuje da je nesposoban da se suoči sa Srbijom i naveo da je, kako je rekao, zamolio Kurtija da ne bude talac i da ga ne drže kao taoca.

Ocenio je da o Kurtijevoj nesposobnosti da se suoči sa Beogradom dovoljno govori povećanje uvoza iz centralne Srbije, kao i neuvođenje mere reciprociteta i ukidanje poreza na građevonske blokove iz centralne Srbije.

Haradinaj je takođe zatražio ostavku Kurtija jer, prema njegovoj oceni, vlada privremenih prištinskih institucija ignoriše situaciju u vezi sa pandemijom i loše upravlja njome.
 

Komentari (0)

Loading