OVIM VUČIĆ TREBA DA SE PONOSI! Viola fon Kramon na Đilasovim medijima hvali Kurtija, a PLJUJE PO SRBIJI!

Autor:

Vesti

09.08.2021

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lobistkinja za nezavisno Kosovo i mentorka srpske zelene opozicije Viola fon Kramon pošteno je na Đilasovoj televiziji N1 nahvalila premijera samozvane države Kosovo Aljbina Kurtija, ali zato za Srbiju nije imala ništa lepo da kaže.

Republika

Foto: printskrin/vikipedia

 

 

Ona  je gostujući na N1 govorila o Aljbinu Kurtiju koga nije mogla da nahvali.

 

On je nov na svom mestu premijera. Radi se o čoveku koji ima veoma ambiciozne planove, želi da raščisti sa nekim starim planovima, želi da reformiše, da krene od nule u raznim oblastima, radi sa kompetentnim ljudima iz dijaspore... Ne znam kako se ponaša, kako tretira ljude u pregovorima, ali što se tiče njegovog programskog pristupa, veoma je ambiciozan i to je dobro za Kosovo - rekla je Viola fon Kramon.

S druge strane, ona kaže da u Srbiji ne vidi napredak po pitanju reformi.

- Nažalost, u Srbiji ne vidimo neki napredak što se tiče nekih reformi na domaćem planu. Ja sam zadovoljna što sam ponovo u Beogradu. Ljudi su dobro raspoloženi u ovoj zemlji i zato je izuzetno važno da dođe do nekog značajeg napretka. Potrebne su reforme, na primer pravosuđa, potrebno je nezavisno tužilaštvo. Sve to što se planira i vlada to zna... Moramo da proširimo perspektivu kada je reč o pluralizmu, medijskim slobodama opozicije... Umesto toga, sužava se prostor za aktiviste, za opoziciju, za nezavisne medije. To je takođe bitno kada je reč o evrointegracijama Srbije - rekla je. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Dravoljupče

09.08.2021 19:40

Poručiti violini fon Kramon da gleda u dvorište koje je dobila da održava, a da Srbiju ostavi na miru...Šta bi ona kritikovala, a koga hvalila to znamo, a i stvarno se veselimo njenom gostovanju na N1; njih retko ko gleda, a zna se da gosti uglavnom teraju vodu na Đilasov mlin...Čist promašaj...

Neda

10.08.2021 06:50

Ne shvatam šta neko ima da pohvali kod Kurtija. Čovek je zlo!

Krsmanija

10.08.2021 08:29

Она не заслужује ни мало пажње...хвали оно зло од човека. Страшно.

Buki

17.08.2021 20:07

Gospodgo idite svojoj kuci i ucite da kuvate i gledajte svoj zivot .Moze te ici i kod Kurtija manite se nas i gledajte svoja posla.Nase probleme koji su evidenti resavacemo kako umemo i znamo.Gde god ste se umesali narod je ostao zavijen u crno.Treba vlast menjati ali opozicija koju Vi podrzavate je vec vidjena i nikada se neponovilo da dodju na vlast.U ovoj zemlji Srbiji niko normalan nece u politiku.Sve je osveta losih djaka.Samo ne daj boze da se bivsi vrate ,jer gori nemogu biti