LONČAR ZAPUŠIO USTA ĐILASU: U njegovo vreme lekari su bili poniženi, bez ikakve perspektive!

Autor: Republika

Vesti

05.08.2021

20:44

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar odgovorio je Draganu Đilasu koji je danas u Vrnjačkoj Banji govorio o "boljoj budućnosti" za koju će se njegova stranka izboriti nakon promene vlasti u Srbiji.

Tanjug/Dimitrije Nikolić

Zlatibor Lončar

Naime, kako je Đilas danas rekao u Vrnjačkoj Banji, početne plate lekara "mogu da budu 1.000 evra, nastavnika 700-800 evra".

- Možda prvi put da se složimo sa političarem u pokušaju i kažemo da lekari zaslužuju plate od 1.000 evra, ali istovremeno moramo Dragana Đilasa da podsetimo da su lekari u Srbiji iste takve plate zasluživali i u vreme dok je on bio na vlasti - naveo je Lončar.

Tada su tolike početne plate bile u njegovim kompanijama, a lekari su bili poniženi, obespravljeni i bez ikakve perspektive. Mogli su da se zaposle samo po cenovniku koji je postojao, o specijalizacijama su mogli samo da sanjaju, pacijente su molili da kupe konce, gaze, zavoje... da bi mogli da rade ono zbog čega su se školovali.

I upravo zato što svi naši zdravstveni radnici zaslužuju bolje uslove rada, nove bolnice, savremenu opremu, mogućnost usavršavanja uz najeminentnije stručnjake, zato danas, Dragane Đilase, medicinske sestre imaju plate koliko su lekari imali u tvoje vreme. I na kraju, uvek treba biti oprezan kada Dragan Đilas želi drugima dobro, jer to može samo da znači da će se njegovi lični i računi njegovih kompanija opet uvećati - zaključio je ministar zdravlja.

Komentari (3)

Loading
Slava

05.08.2021 21:07

U to vreme lekari su bili totalno zanemareni!

Sss

05.08.2021 21:19

Tada niko nije mario za lekare i medicinske radnike. Sada smo u boljem polozaju nego pre

Dijana

06.08.2021 10:03

Đilas jedino i zna da ponižava i ugnjetava sve oko sebe!