VOŠA PALA NA KARAĐORĐU: LASK bolji od Lala u prvom meču

Autor:

Sport

05.08.2021

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Vojvodine poraženi su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija. Bolji od novosadske ekipe bio je letonski LASK rezultatom 0:1 (0:0).

Republika

Foto: Starsport

Više sreće u revanšu.

VOJVODINA – LASK 0:1
(Mihorl 70)

Stadion: Karađorđe.

Sudija: Mikael Fabri (Italija)

VOJVODINA: N. Simić – Cucin, Kovačević, Stevanović, Devetak – Topić, Busnić – Novevski (od 68 Zukić), Čović, V. Simić – Mrkaić (od 46. Kabić).

LASK: Šlager – Janis (od 73. Marešić), Vajsinger, Filipović, Rener – Pocman (od 46. Fleker), Grgić, Mihorl – Gojginger (od 62. Honsg), Šmit, Karamoko (od 62. Balić).

Furiozno su krenuli gosti na samom početku meča na Karađorđu. U drugom minutu umalo je bio gol za LASK posle kornera i šuta Filipovića, lopta je otišla tik iznad prečke gola Nikole Simića. Dva minuta kasnije usledila je još jedna dobra šansa za LASK ali na sreću Vojvodine lopta je otišla tik pokraj gola. 

Pretila je i Vojvodina u prvom poluvremenu ali nije bilo ozbiljnije završnice na Karađorđu te se na odmor otišlo bez golova. 

Ozbiljnije su ušli domaći u nastavak meča, pripretila je Vojvodina u 59. minutu šut Čovića sa 20-ak metara pogodio je stativu gostiju.

Zatim je usledila kratka ofanziva austrijskog kluba, kratka ali dovoljna da se dođe do vođstva. Mihorl je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora dok je Simić bio nemoćan među stativama.

Pokušala je Vojvodina ekspresno da se vrati u meč, Kabić je šutira sa 20 metara, ali direktno u golmana Šlagera.

Još teža situacija za novosadski klub bila je u samoj završnici meča kada je Cucić zaradio crveni karton. 

Zgusnili su odbranu igrači Vojvodine u poslednjim minutima meča i uspeli da sačuvaju načetu mrežu. 

Revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija igra se 12.08 u Lincu. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading