SRBIJA SE NE STIDI SVOJIH BORACA, VEĆ SE NJIMA PONOSIMO! Predsednik Vučić: Heroji sa Košara biće pored mene na vojnoj vežbi na Pešteru

Autor: Republika

Vesti

22.06.2021

13:23

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja danas poslanicima u parlamentu izveštaj o toku pregovora sa Prištinom i o stanju na Kosovu i Metohiji.

Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Predsednik se dotakao i situacije vezane za vojnu vežbu na Pešteru, govoreći o borcima sa Košara koje je ugostio.

- Snaga srpske vojske je desetostruko veća, i ja uvek kažem da treba na Pešter da dovedu borce sa Košara, prošlo je 48 sati, a oni su mi rekli da to ne može da se uradi. Kažu da mnogi imaju dosijea, jer su činili neke prekršaje, pa kao nisu mogli da budu u prisustvu predsednika. Ja sam ih pozvao sve na razgovor, rekli su da je tačno sve što sam dobio. Onda sam ovog što mi je doneo dosijea pitao da li je on bio tamo? Kada je trebalo da branimo zemlju, mi smo njih slali, jer smo mislili da smo mnogo pametni ako ostanemo ovde u Beogradu. Kada sam postavio to pitanje, oni su rekli da tako nisu razmišljali - prisetio se Vučić.

Vučić je rekao da će svi preživeli heroji sa Košara biti na vojnoj vežbi na Pešteru u njegovoj blizini.

- Hoću da njima ukažemo poštovanje, da se nikada više ne stidimo naših boraca, već da se njima ponosimo - rekao je predsednik.

 

 

Komentari (4)

Loading
Bojan

22.06.2021 14:01

Srbija nema razloga niti će ikada imati zbog čega da se stidi svih junaka i boraca koji su bili uvek tu za svoj narod i otadžbinu!

Danijela

22.06.2021 14:10

Nikada ne smemo da zaboravimo heroje sa Kosara a vojnici koji su preziveli, su zivi junaci koje moramo da cuvamo!

Jeca

22.06.2021 14:16

Bravo predsednice,konacno se neko setio da nasim herojima ukaze postovanje! Tako se jaca nacionalni identitet!

Ratko

22.06.2021 14:58

Srbija ne zaboravlja svoje heroje sa kosara koji su se borili za nju i uspeli da odbrane