VUČIĆEVO PISMO PUTINU! Moćna poruka predsednika Srbije povodom proslave DANA RUSIJE!

Autor: Republika

Vesti

11.06.2021

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku predsedniku Vladimiru Putinu povodom Dana Rusije

Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Vučić je predsedniku Ruske Federacije poželeo da nastavi da vodi zemlju "putem blagorodne budućnosti" i rekao da tradicija bratskih odnosa Srbije i Rusije predstavlja čvrstu osnovu za dalje jačanje njihovog strateškog partnerstva.

 

Predsednik Srbije prisustvovao je danas prijemu u ruskoj ambasadi povodom obeležavanja Dana Rusije i tom prilikom čestitku za Putina uručio ruskom ambasadoru Aleksandru Bocan-Harčenku, saopšteno je iz Predsedništva Srbije.

- Viševekovna tradicija bratskih odnosa naših zemalja, isprepletane sudbine naših naroda i vrednosti koje delimo, predstavljaju čvrstu osnovu za dalje jačanje strateškog partnerstva, zasnovanog na medjusobnom poštovanju i poverenju. Ostajem lično posvećen razvoju čvrstog prijateljstva i svestrane saradnje Srbije i Rusije - navodi se izmedju ostalog u poruci ruskom predsedniku.

Vućić je rekao i da prijateljstvo srpskog i ruskog naroda karakteriše i medjusobna solidarnost, što je potvrdjeno i tokom pandemije kovida-19 i naglasio da Srbija neće zaboraviti velikodušnost Rusije i nesebičnu pomoć u borbi protiv tog savremenog izazova.

Vučić je ponovio zahvalnost Rusiji i Putinu lično za "aktivnu podršku državnim i nacionalnim interesima Srbije i njenoj politici mira, u korist stabilnosti regiona".

 

 

Komentari (10)

Loading
Ivan

11.06.2021 16:23

Rusija je bila uz Srbiju kad je najteze. Neka je vecno srpsko-rusko prijateljstvo.

Nenad

11.06.2021 16:25

Celicno prijateljstvo dve zemlje,srećan im praznik..

Jovana

11.06.2021 17:13

Srbija i srpski neće nikad zaboraviti solidarnost ruskog naroda , u doba pandemije , koje je još više učvrstilo neraskidivo prijateljstvo!

Julija

11.06.2021 20:36

Srecan praznik svim rusima. Srbija i Rusija su dve prijateljske zemlje i vezuje nas ista vera i za jos jace i uspesnije odnose.