Premijerka sa predsednikom Vučićem sutra na sednici Saveta bezbednosti UN

Autor: Republika

Vesti

07.06.2021

22:07

Predsednica Vlade Ana Brnabić biće sutra sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na sednici Saveta bezbednosti UN.

Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ/ilustracija
Aleksandar Vučić/Ana Brnabić

Sednica će biti održana nakon izricanja presude Ratku Mladiću, sa početkom od 21 sat.

Zbog pandemije biće održana putem video linka.

Na sednici će biti predstavljen izveštaj Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, glavnog tužioca Serža Bramerca i predsednika Karmela Ađijusa.

Brnabić: Izlaganje predsednika biće istorijsko

- Savet bezbednosti UN je pokazao ogromno poštovanje prema predsedniku Vučiću jer su omogućili da se mimo svih protokola priključi online. Ponosna sam jer ću u ovim teškim trenucima za našu zemlju sutra biti zajedno sa predsednikom tokom sednice Saveta bezbednosti UN. Verujem da će izlaganje predsednika biti istorijsko i da će naš narod biti ponosan - izjavila je Ana Brnabić.

Vučić je u petak tokom obraćanja građanima ukazao na to da će na sednici rukovodstvo Republike Srbije biti kritikovano zbog nepoštovanja tog Mehanizma, zbog nepostupanja po obavezujućem nalogu za izručenje doskorašnjih narodnih poslanika SRS Vjerice Radete i Petra Jojića.

- Kako je to podešeno prosudite sami. Reći će vam neko da je redovna sednica Saveta bezbednosti i jeste, ali da li je slučajno ili ne zaključite sami - naveo je tada Vučić.

Komentari (19)

Loading
Aca

07.06.2021 22:42

Posle presude Ratku Mladiću videćemo šta će biti tema na SB UN kome će prisustvovati Aleksandar Vučić i Ana Brnabić .

Zoki

07.06.2021 22:45

Posle presude Ratku Mladiću videćemo šta će biti tema na sednici SB UN kojoj će prisustvovati Aleksandar Vučić i Ana Brnabić .

Zeljko

07.06.2021 22:45

Ne očekujem naravno ništa dobro od Haa, ali očekujem da Ratka Mladića barem ne optuže za genocid, i pozdravljam što je Vučić stao na njegovoj strani za razliku od bivše vlasti koja ga je i izdala.

Tanjica

07.06.2021 22:50

Vrlo vazan sastanak za Srbiju. Nadamo se najboljem ishodu.