RASTALI SE I PRE NEGO ŠTO SU SE SASTALI: Evropa forsira povratak "žutog preduzeća", PLAN PROPAO U STARTU!

Autor: Republika

Vesti

27.05.2021

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ideja posrednika u međustranačkom dijalogu, nemačkog socijaldemokrate o zajedničkom nastupu Demokratske stranke, Socijaldemokratske stranke i Stranke slobode i pravde osujećena je na samom startu!

RepublikaFoto: Tanjug/Jadranka Ilić, Strahinja Aćimović, ST/A. Nalbantjan
Rogovi u vreći: Đilas, Lutovac i Tadić

Takav zaključak jasno proizilazi iz stavova lidera tri opozicione partije Zorana Lutovca, Borisa Tadića i Dragana Đilasa koji su kategorički demantovali da bi do takvog ujedinjenja moglo da dođe.

Podsetimo, Flankeštajn, penzionisani evroparlamentarac već mesecima unazad zagovara koalciju pomenutih partija, smatrajući da bi oni zajedno mogli da postignu bolji rezultat na izborima nego ukoliko sve pojedinačne stranke nastupaju samostalno.

Međutim, iz izjava koje su Lutovac, Tadić i Đilas dali beogradskim medijima jasno je da od nezvaničnog plana o ujedinjenju nema ništa.

- Protiv smo bilo kakvih parcijalnih koalicija i o tome nikada nismo, niti ćemo razgovarati - poručio je Đilas za jedan od niskotiražnih tabloida naklonjenih opoziciji.

Komentarišući istu temu i Tadić je poručio da "udruživanje zarad udruživanja" nema smisla i da bi "razočaralo opoziciono biračko telo".

Sličan stav ima i Zoran Lutovac pa je jasno da od zajedničkog nastupa nema ništa, odnosno još jednom je potvrđeno da su sujete i ego lidera minornih partija nekada jedinstvene Demokratske stranke nepremostive prepreke za formiranje krupnijeg opozicionog bloka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading