(FOTO) VUČIĆ TRČAO DA POMOGNE! Devojci POZLILO na otkrivanju spomenika u Dimitrovgradu!

Autor: Republika

Vesti

23.05.2021

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom govora predsednika Srbije i Bugarske Aleksandra Vučića i Rumena Radeva u Dimitrovgradu danas je došlo do manjeg incidenta.

RepublikaFoto: printskrin/Tanjug

Naime, tokom njihovog obraćanja ispred novootkrivenog spomenika Ćirilu i Metodiju, jednoj od devojaka u narodnoj nošnji, koja je sa svojom trupom bila na ovom događaju, je pozlilo i pala je u nesvest.

Vučić i Radev su odmah prekinuli govore i krenuli da pomognu, ali su ljudi oko nje već uspeli da je uhvate i pridignu. Nakon toga, svečanost je nastavljena.

Inače, u dvorištu gimnazije Svetih Kirila i Metodija u Dimitrovgardu danas je svečano otkriven spomenik slovenskim prosvetiteljima. Uz intoniranje himni Srbije i Bugarske, koje su izveli pripadnici Garde Vojske Srbije, spomenik je otkriven u prisustvu građana ovog grada.

Nakon otkrivanja spomenika, predsednici Vučić i Radev obišli su rekonstruisanu zgradu Gimnazije Svetih Ćirila i Metodija.

Inače, u svim slovenskim zemljama, osim Poljske i Slovenije, 24. maja, proslavlja se Dan Ćirila i Metodija, odnosno Dan slovenske književnosti i kulture.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Zeljko

23.05.2021 12:22

Vučić reaguje kao svaki zabrinuti čovek, i nadam se da je devojčici dobro.

lak

23.05.2021 12:24

Nadam se da ce devojci biti dobro i da ce se oporaviti.

Nina

23.05.2021 14:34

Potez je fenomenalan, bas kao sto bi uradio i pravi roditelj odmah je sve ostavio i otisao u pomoc maloj devojcici koja se verovatno onesvestila usled nagle vrucine

Ivana

23.05.2021 14:36

Vučić je iznad svega izuzetno velik čovek i instinktivno je reagovao jer je u njegovoj prirodi da pomaže. Devojci želim da se brzo oporavi u nadi da je rec samo o iscrpljenosti, da nije nista ozbiljnije u pitanju.