50 NAPREDNJAKA OSTAJE ISPOD CRTE! Otkrivamo šta će se dešavati na sednici Predsedništva SNS!

Autor: T. Bujišić - T. Kovačević

Vesti

05.05.2021

06:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne treba nam seča knezova, ali nam je neophodno da vidimo rezultate i podvučemo crtu, poručuje potpredsednik SNS Miloš Vučević

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Aleksandar Vučić i Miloš Vučević

Oko 50 funkcionera naprednjaka, što sa republičkog, što sa lokalnog nivoa, imaju razloga da strahuju od sednice Predsedništva SNS. Na sastanku koji će se održati danas, kako saznaje Srpski telegraf u ovoj stranci, na tapetu će se naći i direktori javnih preduzeća koji nisu ostvarili dovoljno dobre rezultate u proteklom periodu.

Potpredsednik ove partije Miloš Vučević u razgovoru za naš list ističe da će biti promena.

- Srpskoj naprednoj stranci nije potrebna seča knezova, ali je neophodno da podvučemo crtu i vidimo rezultate ko je šta uradio u prethodnih tri, četiri, pet godina - ističe Vučević.

LOV NA VEŠTICE

Objašnjava da Vučić ima svoju agendu i da ne donosi nagle odluke.

- Nekada mi se činilo da to nije dobro, a onda s vremenom se dokaže da je svakako bolje procenio i imao više informacija u igri od mene. Ne treba to da bude nikakav lov na veštice i da sada nekoga kome su se do juče svi približavali i zvali ga: "Šefe, šefe", a ne mislim na Aleksandra Vučića, udaraju po leđima s nekom batinom i da tako dokazuju svoju hrabrost. Nikada tako nešto ne bih uradio i na to pristao, ali mislim da treba da podvučemo crtu i vidimo ko je šta uradio u prethodnih tri, četiri, pet godina - ističe Vučević.

Podseća da se sve stranke, pa tako i SNS, pripremaju za novi izborni ciklus, a da SNS, pored toga, čeka i skupština stranke:

- Sigurno je da će to biti nastavak procesa jačanja, ali i podmlađivanja stranke koja ne samo da uživa istorijsko poverenje građana već ima i ogromnu odgovornost prema njima. I zato nam stalno trebaju nova energija i nova snaga.

Vučićeve poruke o funkcionerima SNS

* Deo ljudi iz vlasti će odgovarati. U ovoj zemlji nema zaštićenih
* Šta mislite, da su svi u SNS cvećke? Nisu i biće procesuirani svi koji su učinili zlo
* Mi smo baš zato i velika partija, zato što vidimo ko je kukolj u našim redovima i suočimo se s tim
* Svi znate imena, čujete ih po medijima svaki dan. Nisam srećan zbog toga, zato što su mi bili bliski, ali sam srećan zato što nema zaštićenih
* Ne koristim termin izdaja, već je pitanje da li vas je neko razočarao. U neke sam se razočarao i zato sam veoma tužan. Ima ih više nego što se može nabrojati na prste obe ruke
* Slušam ja te priče, kako se protiv njih vodi hajka i haranga. A nijednog sekunda nisu hteli da se stave ni u moje ni u vaše ni u cipele zakona

Potpredsednik SNS ističe da lider SNS neće tolerisati pokušaje pojedinaca da se obogate preko stranke.

- Naš predsednik Aleksandar Vučić je i strog i pravedan i kada su u pitanju budućnost Srbije i svih njenih građana. Siguran sam da ne bi oprostio da neko pokuša da se igra s tim, da zloupotrebi poverenje koje godinama gradimo. Znam da nikada ne bi dozvolio da oko sebe gleda multimilijardere, ljude ogrezle u kriminal i korupciju koji se bogate preko leđa građana, a posebno one koji se pozivaju na SNS ili prijateljstvo s njim. Možda neko može da se drzne i da to pokuša, ali verujte da mu neće proći - poručuje Vučević.

SPREMNA METLA

Da će u SNS raditi metla, uveren je još jedan od potpredsednika SNS Milenko Jovanov.

- Ako govorimo konkretno o imenima, ko će se sve naći na listi "čišćenja", ja o tome ne mogu da kažem ništa jer ne znam imena. Čišćenja će biti, ali sam siguran da se na toj listi neće naći niko ko to nije zaslužio. Mislim da će stranka posle tih rezova biti mnogo jača - rekao je Jovanov.

Orlić: Da ne ličimo na žuto preduzeće

Član predsedništva SNS Vladimir Orlić objašnjava da je Vučić strog kada je reč o odnosu prema poslu, postavljenim ciljevima i rezultatima.
- Po tim pitanjima on najpre sebe ne štedi, pa bi bilo besmisleno i pomisliti da bilo ko drugi u stranci ima luksuz da se ponaša drugačije. Na te stroge kriterijume mora da bude spreman svako ko želi da radi u šampionskom timu - ističe naš sagovornik.
Dodaje da zaštićenih od odgovornosti neće biti:
- Nema mesta ni za kakav javašluk, lične interese niti izgovora za bilo kakvo nepoštenje i zloupotrebe. Ne smemo nikada da dozvolimo da počnemo da ličimo na nekadašnje žuto preduzeće, da nam Srbija bude blizu one jadne zemlje koju su zlikovci i tajkuni pljačkali i unesrećili. SNS mora da bude suprotnost tajkunskim kartelima u svakom trenutku i da se bori za narod i budućnost Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Rajko

05.05.2021 07:04

To je normalna stvar, ako neko zeli biti ozbiljna politicka stranka kao sto to jeste SNS, mora zameniti ljude koji su slabo radili ili koji su napravili manje ili vece greske u svom radu.

Teodora

05.05.2021 07:16

Ako neko nije dobro radio svoj posao treba ga menjati i dati sansu nekom drugom koji ce to da ceni i da da svoj maksimum.

Milica

05.05.2021 07:31

Uvek sam spremna da se postavim kritički, ali moram priznati da mi se izuzetno dopada što su pre svega transparentni u svom radu, a zatim i očito reagovanje prema članovima u skladu sa zaslugama. Jasno je da svakome sleduje ono što je svojim radom zaslužio.

Bojana

05.05.2021 07:41

Svako ko nije zadovoljio svojim radom, doprinosima naravno da ce biti sklonjen.