(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ I ŠEIK NASER U BATAJNICI: Prisustvuju prikazu vojne opreme i naoružanja!

Autor: Republika

Vesti

06.04.2021

08:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šeik Naser bin Hamad bin Isa Al Kalifa, sin i izaslanika kralja Bahreina za humanitarni rad, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost prisustvuju prikazu naoružanja, vojne opreme i sposobnosti dela jedinica Vojske Srbije na Vojnom aerodromu "Pukovnik Milenko Pavlović" u Batajnici.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aleksandar Vučić

U prikazu na Vojnom aerodromu "Pukovnik Milenko Pavlović" učestvuje deo jedinica Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Kopnene vojske, 72.brigade za specijalne operacije i 63.padobranske brigade.

 

 

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

U dinamičkom delu prikaza angažovano je 400 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, preko 25 borbenih vozila i borbenih sistema, kao i 12 vazduhoplova.

 

 

U taktičko-tehničkom zboru angažovano je oko 150 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske, i predstavnika preduzeća iz grupacije odbrambene industrije Srbije sa pet vazduhoplova i više od 130 borbenih vozila i borbenih sistema, naoružanja i druge opreme.

Oni su se, inače, i juče sastali, a izaslanik kralja Bahreina je istakao da je oduševljen Beogradom.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

- Želim da vam prenesem tople pozdrave kralja i prestolonaslednika. Mi smo zaista oduševljeni bili kada smo stigli u ovaj prelepi i istorijski grad Beograd, i što predvodimo prvu posetu vašoj prestonici - rekao je šeik Naser.

Vučić je sredinom marta boravio je u poseti bahreinskoj prestonici Manami. Kralj Bahreina Hamad bin Isa el Kalifa i Aleksandar Vučić tada su ocenili da su razgovori koje su vodili bili od istorijskog značaja za odnose dveju zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Bane

06.04.2021 09:52

Srbija je pokazala cime raspolaze i to je za ponos.

Mily

06.04.2021 11:18

Danas je izaslanik Bahreina imao priliku da vidi stepen opremljenosti Vojske RS, koji je u rangu sa evropskim, sto nasu zemlju cini suverenom, jakom i sposobnom da odgovori u svakom momentu raznim pretnjama u okruzenju.

Vesna

06.04.2021 21:27

Za docek i gostoprimstvo prelepo za videti!

Vesna

06.04.2021 21:28

Bilo je za prelepo.