AMBASADORKA ČEN BO OTKRIVA: Uskoro nova isporuka VAKCINA IZ KINE!

Autor: Republika

Vesti

07.02.2021

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo kaže da je veoma srećna što kineski medicinski materijal i oprema, kao i vakcina, mogu da doprinesu borbi protiv pandemije koronavirusa u Srbiji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Čen Bo

Bo otkriva da se, pored milion doza vakcina kineskog "Sinofarma" koje su stigle u Srbiju, uveliko radi na dogovoru o novoj isporuci.

Govoreći o zajedničkim privrednim i infrastrukturnim projektima Srbije i Kine, ona ocenjuje da sve to doprinosi ekonomskom oporavku dve zemlje.

- U borbi protiv pandemije kovida 19 narod Kine i Srbije se međusobno razume, podržava i pomaže. Naš narod nikada neće zaboraviti kada su tokom najtežeg perioda borbe protiv epidemije u Vuhanu građani Srbije održali koncert u Beogradu u znak podrške. Tim kineskih medicinskih stručnjaka proveo je u Srbiji 82 dana i putovao širom zemlje kako bi sa srpskim medicinskim radnicima podelio iskustvo u prevenciji, kontroli i lečenju ove bolesti. Takođe smo veoma srećni što kineski medicinski materijal i oprema, kao i vakcina, mogu da doprinesu borbi protiv pandemije u Srbiji - rekla je ona u ekskluzivnom razgovoru za "Kurir" i dodala da se uskoro može očekivati nova isporuka vakcina iz Kine:

 
- Koliko mi je poznato, timovi obe strane intenzivno rade na tome.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading