AMBASADOR SRBIJE U SAD: Dugo smo u kontaktu sa novom administracijom

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.01.2021

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić izjavio je sinoć da je sadašnji državni vrh Srbije mnogo više radio sa ljudima iz administracije koja je sada došla na čelo SAD, nego sa mnogim prethodnim administracijama i predsednicima, uprkos svim razlikama koje postoje po pitanju KiM.

Tanjug/AP
Džo Bajden

Ðurić je za RTS rekao da je Srbija nedeljama i mesecima unazad aktivna u kontaktima sa predstavnicima nove administracije, te da nije čekala inauguraciju Džozefa Bajdena.

- Već nedeljama unazad smo u intenzivnom kontaku sa ljudima koji čine novu administraciju. Predsednik Vučić godinama gaji dobre lične odnose sa Bajdenom, i pre nego što je postao predsednik SAD i u periodu kada više nije bio potpredsednik SAD - naveo je Ðurić.


Pored toga, Ðurić kaže da bi dodao činjenicu da je Srbija danas energičnija i atraktivnija nego ikada i da lobira, razgovara i održava komunikaciju na svim nivoima u cilju svojih interesa.

- To ključno može da doprinese tome da ti odnosi budu bolji nego što su bili u prethodnom periodu - rekao je Ðurić.
pixabay.com


Dodaje i da je uveren da Vašington danas razume da je Srbija zemlja koja je u ekonomskom smislu "motor" regiona, te da oni u Vašingtonu koji su zainteresovani za stabilan region, takođe, znaju da snažna Srbija znači i stabilan region.

Ðurić ističe da se Srbija zalaže za region bez granica u kojem ljudi slobodno trgiju, cirkulišu, za mir i da je vojno neutralna.

- Srbija je danas model i uzor, zato želimo da odnos sa SAD bude jedan od stubova za dalji razvoj regiona. Zbog toga sam uveren da imamo dobru osnovu da gradimo jednu neuporedivo stabilniju i pouzdaniju relaciju u budućnosti - zaključio je Ðurić.

 

 

Komentari (0)

Loading