ODLIČNI ODNOSI SA NOVIM ŠEFOM CDU: Vučić čestitao Lašetu na izboru za predsednika najjače nemačke partije

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.01.2021

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić čestitao je danas Arminu Lašetu na izboru za novog predsednika vladajuće nemačke Hrišćansko-demokratske unije (CDU).

RepublikaFoto: twitter.com/Staatskanzlei NRW
Vučić i Lašet

"Od srca Vam češtitam i želim sve najbolje! Nastavljamo da se oslanjamo na čvrsto partnerstvo za Nemačkom i CDU. Sračan pozdrav!", naveo je Vučić na Tviteru.

Inače, predsednik Srbije je u odličnim odnosima sa Lašetom, kojeg je posetio pre dve i po godine u Dizeldorfu, kada je premijeru nemačke pokrajine Severna Rajna Vestfalija prognozirao da će biti naslednik Angele Merkel.

Već tada je Vučić skrenuo pažnju na značaj Lašeta u nemačkoj politici, nazivajući ga "džokerom" Merkelove za teške slučajeve, pratiocem njene politike, koji bi jednog dana mogao biti njen naslednik na mestu šefa CDU, što je sada i postao.

 

Odlična saradnja sa vladajućom strankom u Nemačkoj, nastaviće se i sa Lašetom na njenom čelu, kao i između dve države, jer bi on trebalo da bude i kandidat za kancelara "unionista".

Prilikom susreta u Dizeldorfu 15. maja 2018. godine, Lašet je na Tviter nalogu svog kabineta, na srpskom napisao "dobrodošli gospodine predsendiče", a zatim i na nemačkom da je primio predsednika Srbije u u sedištu pokrajinske vlade, sa kojim je, nakon upisivanja u Knjigu gostiju, razgovarao o Evropi i ekonomskoj saradnji.

Lašet, aktuelni predsednik vlade savezne pokrajine Severna Rajna - Vestfalija, danas je izabran za šefa CDU, stranke kancelarke Angele Merkel.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Danka

16.01.2021 12:26

Nemačka i Srbija su dve prijateljske zemlje, koje su uvek imale dobru saradnju!

sasa

16.01.2021 12:38

Odlicna spoljna politika donela nam je sve veci broj prijatelja sirom sveta

Lana

16.01.2021 12:51

Odlično.

Iskra

16.01.2021 13:27

Srbija će imati dobru saradnju sa Berlinom.