Predsednik Vučić: Srbe sa KiM niko NE MOŽE DA UCENJUJE, znaju oni ko se busa u prsa, a ko im pomaže!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.01.2021

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbe na Kosovu niko ne može da uceni, jer oni znaju ko za njih radi dobro, a da oni koji misle da je ucena moguća, loše govore o našem narodu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Mlađana Ðordevića, lidera pokreta "Oslobođenje", inače, nekadašnjeg savetnika predsednika Srbije Borisa Tadića, da je Vučić izdao Kosovo i da ga Srbi na KiM podržavaju zbog straha i ucena, predsednik Srbije kaže da izbore na toj teritoriji kontroliše OEBS, a da oni koji misle da neko može naš narod na KiM da uceni - loše govori o našem narodu na Kosovu.

"Mislim da Srbe na KiM niko ne može da uceni i oni znaju ko za njih radi dobro, a ko loše, ko je realan, ko se ne busa u prsa i ne izmišlja da će sve lako da reši i ko tim ljudima pomaže, tako da oni na taj način donose odluke", ukazao Vučić.

Osvrćući se na bivšu vlast, kaže da što se "njih" tiče, oni su pomagali od 2000. do 2012. godine, pa i 17. marta 2004. godine time što su izdali saopštenje kada je srpski narod progonjen.

"Sećam se kako su pomogli", rekao je Vučić.

 

On je dodao i da je bivša vlast molila Amerikance da ne priznaju Kosovo dok se izbori ne završe, pa je dva dana posle inauguracije, Amerika priznala Kosovo.

"Na to su opet ragovali saopštenjem. Neka ljudi pogledaju da li su bolji oni kada je u njihovo vreme 90 zemalja priznalo nezavisno Kosovo ili oni u čije je vreme 18 zemalja povuklo priznanje Kosova", poručio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Dragana

14.01.2021 13:53

Kosovo je srce Srbije, i niko nas narod ne može da ucenjuje.

Zeljko

14.01.2021 14:23

Zna se da Vučić i SNS rade za dobrobit srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i zna se da Vučić nikad neće priznati takozvano Kosovo.

Nina

14.01.2021 14:48

Politika naše zemlje što se pitanja KiM tiče, zasniva se prvenstveno na miru i stabilnosti i pomoći srpskom narodu u svakom smislu.

Rajko

14.01.2021 15:03

Narod na KIM-u će uvek imati podršku naše zemlje. Srbija je uvek uz narod na KIM-u.