PALMA U SKUPŠTINI POTEGAO VAŽNE TEME: A kome Srbija da se žali?!

Autor:

Vesti

28.12.2020

14:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjoj sednici Narodne Skupštine Republike Srbije na kojoj se raspravljalo o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije na putu evropskih integracija, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je rekao da je izveštaj Evropske komisije za njega očekivan, jer oni samo gledaju kako da zaustave Srbiju na evropskom putu. Da je izveštaj Evropske komisije tačan, Angela Merkel bi zabranila nemačkim investitorima da investiraju u Srbiju i ne bi 60.000 radnika bilo zaposleno u nemačkim kompanijama koje rade u Srbiji.

Foto: printscreen/RTS
Dragan Marković Palma

Kažu u Srbiji se ne poštuju manjinska prava. Da je tako kako je ovaj Suljin rekao, Erdogan ne bi promenio retoriku i Srbiju smatrao za bliskog prijatelja. Ovde se radi o tome da kada Ugljanin nije u vlasti govori da su mu ugrožena prava a kada je na funkciji govori "majko Srbijo"!

A kome Srbija da se žali?!?

- Makronu, koji u Srbiji govori braćo Srbi ali se nije pobunio što je Hrvatska povećala takse na voće 22 puta. I kažu ovaj komesar za proširenje je dobar. Ljudi treba da znaju da se personalnom promenom ne menja globalna politika Evropske unije. Kažu napredak zavisi od napretka u pregovorima sa Kosovom. U Briselu ne razgovaraju Beograd i Priština već Srbija i nekoliko zemalja Evropske unije i SAD. Opet pitam kome Srbija da se žali što se ne poštuje rezolucija 1244 i Briselski sporazum? Srbija je ispoštovala sve svoje preuzete obaveze a albanci ni jednu. Kažu nije po Ustavu. Po čijem to Ustavu. Postoji i Ustav Srbije. Srbiji se postavlja ultimatum da se zaustavi proces otpriznavanja Kosova a Kosovo je nastavilo da kupuje glasove za nezavisnost. I molim da se više ne govori "takozvano Kosovo" već "oteto Kosovo" - kaže Palma.

 

 

 

DA LI SRBIJA ZA BOMBARDOVANJE TREBA DA SE ŽALI NATO PAKLU 

- Kome Srbija da se žali zbog bombardovanja Srbije, kome da se žali zbog mosta u Varvarinu, zbog kasetnih bombi u Nišu, zbog laži o Račku . Nato paklu? Oni svoje pilote ubice, koji su bacali bombe i ubijali našu decu i žene slave, a smetaju im naši heroji koji su branili zemlju. Smeta im što se Srbija naoružava. Srbija jača vojsku za odbranu a ne za osvajanja. Pogledajte samo kakva je retorika u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj prema Srbiji. Koga to Srbija dira osim što smo kulturno odgovarali. Pa setite se samo kako je predsednik Srbije jedva izvukao živu glavu u Srebrenici a sin Alije Izetbegovića, Bakir, mirno šetao Knez Mihajlovom nakon toga. Narodu je dosta svađa i huškanja. Ova Vlada i predsednik slušaju građane i vode miroljubovu politiku. Ali politiku zbog koje se više ne dešava da se albanski ratni zločinci puštaju na slobodu, već se hapse i sudi im se. 

OPOZICIJA ODUSTALA OD TAKMIČENJA A HOĆE DA IMA DELEGATE 

- Opozicija se žali na izborne uslove Gde to ima da u izbornoj godini smanjimo cenzus sa 5% na 3%. Opozija se ponaša kao onaj klub koji se takmičio u Prvoj super ligi, pa ispao u drugu, iz druge lige u zonu i na kraju odustao od takmičenja. A hoće da ima svoje delegate. Pa gde to na svetu ima? - pitao je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading