Da li je Telekom doneo dobru poslovnu odluku? Evo kad će se isplatiti kupovina "Kopernikusa"

Autor: D. S.

Vesti

09.11.2018

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaj Dragana Đilasa da optuži Vladu Srbije i "Telekom" da su kupili "Kopernikus tehnolodži" mnogo skuplje nego što su prodati PKB i RTB Bor je definitivno propao.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Telekom Srbija

Đilas je, zajedno sa Draganom Šolakom, koji je vlasnik SBB, želeo da monopolizuje tržište telekomunikacija, te je napao "Telekom" jer je u kablovskog operatora "Kopernikus" uložio 190 miliona evra. Ipak, to mu nije pošlo za rukom.

VUČIĆ: Đilas i Šolak bi da unište Telekom, da bi imali potpuni monopol na tržištu

Naime, SBB je IKOM kupio za 45 miliona evra, u momentu kada je tadašnji operator imao oko 45.000 korisnika. To znači da je SBB pre dve godine po korisniku IKOMA platio 1.000 evra.

S druge strane, "Telekom Srbija" je u "Kopernikus tehnolodži" investirao oko 190 miliona evra, što je po jednom korisniku za 50 evra manje.

50 evra manje po korisniku investirao je "Telekom" u "Kopernikus" u odnosu na ulaganje SBB u IKOM

"Telekom Srbija" saopštio je i da će se ova investicija povratiti za manje od pet godina, kao i da će doprineti dugoročnom povećanju operativnog profita za više od 23 miliona evra godišnje. U "Telekomu" ističu da će ova akvizicija povećati njegovo učešće na tržištu televizije za sedam odsto.

Ekonomista Mlađen Kovačević kaže za Srpski telegraf da je oduvek verovao u "Telekom", te da mu je drago što je sposoban da investira.

- Ukoliko je tačno da će se ova investicija povratiti za pet godina, onda je to odlično ulaganje. Uvek sam verovao u "Telekom" i drago mi je što "Telekom" ne propada već ima dovoljno sredstava za investicije - ističe Kovačević.

Njegov kolega Vladimir Krulj naveo je da je "Telekomov" postupak potpuno normalan.

- Jedini način da sačuvate radna mesta je da sačuvate svoju konkurentnost, a to je ono što "Telekom" radi - rekao je Krulj. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading