ČADEŽ: Srbija privukla 1,4 milijarde evra direktnih stranih investicija

Autor: Agencije

Vesti

24.08.2018

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija je ove godine privukla 1,4 milijarde evra direktnih stranih investicija, što je više od svih zemalja u regionu zajedno", naveo je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Marko Čadež

On je za RTS komentarisao potpisivanje sporazuma o izgradnji fabrike automobilskih guma u Zrenjaninu između predstavnika kineske kompanije Šandong Linglong i Vlade Srbije.

U toj fabrici će biti zaposleno više od 1.000 radnika.

- Ovo je prva velika proizvodnja te kompanije u Evropi... ali je još važnija vest da je Srbija u trci za dobijanje ove investicije pobedila države Centralne Evrope, Višegradske grupe, dakle Češku, Slovačku, Madjarsku, Poljsku, što je do pre par godina bilo nezamislivo - rekao je Čadež.

On je naveo i da je prošle godine Srbija privukla više direktnih stranih investicija nego sve druge zemlje u regionu i da će ova godina biti bolja od prethodne.

- Kada dodje investicija od skoro milijardu evra, sa novih 1.200 zaposlenih, kada se u obzir uzme značaj te kompanije koja je dobavljač drugim globalnim kompanijama, to predstavlja značajan uspeh - kazao je Čadež.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading