PENZIONERI, PROVERITE RAČUNE! Danas stiže novac jednoj kategoriji!

Autor:

Vesti

02.03.2024

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prosečna januarska penzija, prema podacima Fonda PIO, iznosila je 45.742 dinara.

PENZIONERI, PROVERITE RAČUNE! Danas stiže novac jednoj kategoriji!

Foto: Shutterstock

Isplata penzija za februar korisnicima iz kategorije samostalnih delatnosti počeće danas, objavio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i naveo da će tada početi isplata za penzionere koji primanja dobijaju preko tekućih računa, dok će ostalima penzije početi da pristižu 4. marta.

Isplata vojnih i poljoprivrednih penzija počeće 5. marta, a za korisnike iz kategorije zaposlenih 9. marta.

Iznosi na čekovima biće isti kao i prilikom prethodne isplate za januar.

Prosečna januarska penzija, prema podacima Fonda PIO, iznosila je 45.742 dinara.

Inače, od prošlog meseca na račune penzionera ležu uvećane penzije.

Penzije u Srbiji su od 1. januara ove godine povećane za 14,8 odsto, čime dolazimo do prosečne penzije od 390 evra. Setite se samo da je 2012. godine prosečna penzija u Srbiji iznosila tek 204 evra. Sada je skoro duplo veća - naveo je ministar finansija Siniša Mali ranije.

On je podsetio i da su penzije prethodni put povećane od 1. oktobra 2023. godine, i to za 5,5 odsto, te da je tri meseca kasnije stiglo novo povećanje penzija. Kumulativno, naglasio je Mali, penzije su od 1. oktobra prošle godine povećane za 21,1 odsto.

Veoma je važno i što smo u 2023. godini imali realan rast penzija od 8,7 odsto, što znači da i pored inflacije, koja se od aprila nalazi na silaznoj putanji, penzije značajno rastu, a samim tim i životni standard naših najstarijih“, naglasio je ministar Mali.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading