PENZIONERI, SJAJNE VESTI! Jednoj grupi SUTRA leže novac, drugoj 8. februara!

Autor:

Vesti

05.02.2024

08:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo povećanje će rezultirati prosečnom penzijom od 45.775 dinara.

PENZIONERI, SJAJNE VESTI! Jednoj grupi SUTRA leže novac, drugoj 8. februara!

Foto: Shutterstock

Pre nekoliko dana, Penzijsko-invalidski fond (PIO fond) najavio je početak isplate povećanih penzija za januar. U vezi s tim, direktor PIO fonda, Relja Ognjenović, izneo je važne informacije u vezi sa primanjima najstarijih građana.

Drugog februara je legla uplata penzionerima samostalne delatnosti koji penzije primaju preko tekućih računa, na kućne adrese i na šalterima pošta.

Korisnicima vojne i poljoprivredne penzije isplata kreće sutra, 6. februara takođe preko tekućih računa, na kućne adrese i na šalterima pošta.

Zaposleni penzioneri će 8. februara primiti svoje penzije putem tekućih računa, dok će 10. februara iste penzije biti dostavljene na kućne adrese i dostupne na šalterima isporučnih pošta.

Ovo povećanje će rezultirati prosečnom penzijom od 45.775 dinara. Nakon vanrednog povećanja od 5,5 odsto u oktobru, prema najnovijim podacima Fonda PIO, prosečna penzija iznosila je 39.850 dinara.

Mali: Obećanje ispunjeno!

Najveći broj penzionera pripada kategoriji „zaposleni“ i oni će penzije na tekuće račune dobiti 10. februara, dok će penzionerima iz kategorije „zaposleni“ koji penzije podižu na šalterima pošta ili im se šalju na kućnu adresu, penzije biti isplaćene 8. februara - objasnio je ministar finansija Siniša Mali.

On je naveo da je ovo još jedno obećanje koje ispunjavamo, pokazatelj brige za građane i konstantnog rada na poboljšanju njihovog životnog standarda.

Penzije u Srbiji su od 1. januara ove godine povećane za 14,8 odsto, čime dolazimo do prosečne penzije od 390 evra. Setite se samo da je 2012. godine prosečna penzija u Srbiji iznosila tek 204 evra. Sada je skoro duplo veća - naveo je ministar finansija.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading