INFOSTAN JE PROMENIO OVU STAVKU NA RAČUNU: Evo šta treba da proverite kada plaćate kako biste izbegli neprijatnosti

Autor:

Vesti

15.08.2023

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko plaćate račune u pošti ili banci neće imati problema, ali oni koji su u aplikacijama memorisali stari broj računa mogli bi da se nađu u problemu ukoliko ne uoče promene.

INFOSTAN JE PROMENIO OVU STAVKU NA RAČUNU: Evo šta treba da proverite kada plaćate kako biste izbegli neprijatnosti

Foto: Shutterstock, Youtube/ Potrošački savetnik

Građani koji svoje račune plaćaju preko mobilnih aplikacija mogli bi da budu u problemu ako nisu učili promenu na računu za Infostan.

Broj računa 160-34655-96 koji se godinama koristio za uplate dugovanja je promenjen i sada se uplaćuje na novi račun: 200-2206180101000-48.

Ukoliko plaćate račune u pošti ili banci neće imati problema, ali oni koji su u aplikacijama memorisali stari broj mogli bi da se nađu u problemu ukoliko ne uoče promene. 

Iako su sada mnogi u dilemi šta u tom slučaju treba da rade, prema saznanju Telegrafa, stari račun je aktuelan i dalje, što znači da je uplata proknjižena ako je uplaćena na stari, ali je relalno očekivati da će u nekom trenutku on biti ugašen. Do promene računa navodno je došlo jer je nakon mnogo godina promenjena banka preko koje se vrše uplate.

Podsetimo, oslobađanje od provizije za plaćanje računa za Infostan preko aplikacije Esanduče više ne važi, i građani od 1. jula, moraju sami da pokriju ovaj trošak koji će račune podići za 50 dinara, bez obzira od iznosa uplate.

Ukoliko to radite preko aplikacija svoje banke provizije se razlikuju.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading