Ministarstvo privrede: PEČAT MOŽE U ISTORIJU!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.02.2018

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reforme, kojima je cilj da se privredi olakša poslovanje, sprovedene su u prethodnom periodu, a veliku ulogu u tome ima uvođenje elektronskih servisa, a stvoreni su i uslovi da pečat konačno izađe iz upotrebe, rekla je juče pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović.

RepublikaFoto: pixabay.com

Prvi put, kako je naglasila, preduzetnici mogu da se registruju elektronski, odnosno ne moraju da odlaze u APR da bi registrovali firmu, a takođe, sve poreske prijave od ove godine mogu da podnose elektronski, te su stvoreni i uslovi za korišćenje elektronske fakture, kao i uslovi da pečat konačno izađe iz upotrebe, prenosi Tanjug.

Ukazuje da je cilj da se nađe najbolji način za redovno informisanje privrednika o reformskim potezima koji će im uštedeti vreme i novac, odnosno, koji će im omogućiti efikasnije poslovanje. 

RepublikaFoto: pixabay.com

- Službe Ministarstva privrede uvek su na raspolaganju privredi za sve informacije koje će im pomoći u poslovanju, a važnu ulogu imaju i regionalne razvojne agencije i Privredna komora Srbije. Za nas je veoma važno da privrednici budu upoznati sa ovim novinama i da nemaju predrasude da ih je komplikovano primeniti - rekla je Obradović Jovanović, saopšteno je iz tog resora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading