FINANSIJSKI UDAR TEŽAK 195 MILIONA EVRA! COCA-COLA mnogo trpi zbog povlačenja sa RUSKOG TRŽIŠTA!

Autor:

Vesti

22.08.2022

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Multinacionalna kompanija Coca-Cola saopštila je da je zbog situacije na tržištu Rusije i povlačenja zabeležila finansijski udar u iznosu od 195 miliona dolara.

FINANSIJSKI UDAR TEŽAK 195 MILIONA EVRA! COCA-COLA mnogo trpi zbog povlačenja sa RUSKOG TRŽIŠTA!

Foto: Printskrin/Youtube/Ero Channel

Prema pisanju Reutersa, Coca-Cola, tačnije njen ogranak Hellenic Bottling Company, očekuje kako će operativni profit kompanije za ovu godinu iznositi između 740 i 820 miliona evra, što je manje u odnosu na prošlu kada je prijavljen profit u iznosu od 831 milion eura.

- Profit je narušen zbog manjeg prisustva u Rusiji i problema s inflacijom - naveli su iz kompanije, prenosi Klix.ba.

Proizvođač bezalkoholnih pića, koji je Rusiju nekada smatrao jednim od svojih najvećih tržišta, ranije je saopštio da se očekuje da u drugom polugodištu ove godine izdrže finansijske troškove u iznosu od 82 miliona evra, naglašavajući kako je kompanija potrošila sve svoje zalihe i da više neće proizvoditi niti prodavati proizvode u Rusiji.

HBC predstavlja jednu od mnogih Coca-Cola-ih punionica širom sveta i drži brojne lokalne franšize za flaširanje i prodaju pića.

Osim situacije na ruskom tržištu, kompanija, koja se takođe nalazi na Londonskoj berzi, prijavila je pad neto dobiti u iznosu od 153 miliona evra za šest meseci zaključno s 1. julom, a kao najveći razlog za takvu ekonomsku situaciju navedena je inflacija.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading