PONOSNI NA TELEKOM: Vladimir Lučić posle potvrde da je srpska kompanija najuspešnija u regionu!

Autor:

Vesti

20.08.2022

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telekom Srbija uveliko prerasta okvire regiona bivše Jugoslavije i staje u red najvećih evropskih kompanija u sektoru telekomunikacija!

PONOSNI NA TELEKOM: Vladimir Lučić posle potvrde da je srpska kompanija najuspešnija u regionu!

Foto: youtube.com/Pink

- Izuzetno sam zadovoljan i ponosan na još jednu potvrdu našeg uspeha - izjavio je generalni direktor srpskog Telekoma Vladimir Lučić za TV Prva povodom analize koju su objavili hrvatski mediji da je kompanija koju predvodi po svim parametrima prva u regionu. 

Hrvatski portal Media Daily objavio je da je Telekom Srbija, u konkurenciji ukupno 20 kompanija na tržištu šest zemalja sa prostora bivše Jugoslavije, najuspešniji i što se tiče poslovnih prihoda i njihovog rasta, i što se tiče ostvarene dobiti.  

Telekom je lider u regionu drugu godinu zaredom, u konkurenciji koju čine kompanije u vlasništvu evropskih giganata Dojce Telekom i Telekom Austrija, dok je Junajted grupa tajkuna Dragana Šolaka ubedljivo na poslednjem mestu.  

- Najbolje je to što povećavamo razliku u odnosu na konkurenciju, pa smo 2021. po poslovnim prihodima koji su iznosili 960 miliona evra bili ispred drugoplasiranog Hrvatskog Telekoma za čitavih 150 miliona evra. Ova godina ce biti još bolja i sve govori da ćemo ostvariti cilj da samo u Srbiji imamo rekordnih milijardu evra prihoda, a na nivou Grupe da prihodi budu 1,5 milijardu evra. Telekom Srbija već sada prerasta ovaj region i stajemo u red najuspešnijih evropskih kompanija - poručio je Lučić i objasnio da Telekom već sada ima više desetina miliona evra prihoda van regiona, pre svega iz Austrije i od prodaje serija širom sveta. 

Na konstataciju novinara da je posebno zanimljivo da uspehe srpskog Telekoma potvrduju čak i u Hrvatskoj, dok negativne kampanje dežurnih kritičara u Srbiji ne prestaju, Lučić je odgovorio da su napadi na ovu kompaniju doživeli debakl. 

- Svi napadi na nas su bili finansirani i organizovani iz jednog centra, mnogo novca je uloženo i u zemlji ali i u inostranstvu na lobiranja protiv nas, sa ciljem da se zaustavi razvoj Telekoma, da uplaše menadžment i unište nam imidž, a medunarodno da demotivišu naše partnere da rade sa nama. Ali, dogodilo se sve suprotno: razvoj Telekoma je sve brži i jaci, a partneri poput Vodafona, Evropske investicione banke i Blumberga potvrda su našeg medunarodnog kredibiliteta i snage - poručio Lučić.

Još veći rast ove godine 

Što se tiče poslovanja Telekoma Srbija u prvih šest meseci ove godine, beleži se dalji rast u svim sektorima: u pružanju televizijskih usluga rast prihoda je u odnosu na prošlu godinu 64 odsto, u internet uslugama rast je 34 odsto, a u mobilnoj telefoniji prihodi su porasli za 10 odsto.  

- Sve ovo je doprinelo da ukupan rast prihoda Telekoma Srbija u ovoj godini u odnosu na prošlu bude veći od 17 odsto. Takode, EBITDA je porasla za preko 30 odsto i to je značajan rast jer govori da Telekomu prihodi rastu brže nego troškovi - rekao je Lučić.

Opšta dominacija Telekomovih serija 

Na upravo završenom Sarajevo film festivalu, serije u produkciji Telekoma Srbija postigle su ogroman uspeh: osvojene su četiri glavne nagrade, a ukupno su imale rekordnih 27 nominacija. 

- Veoma mi je drago da su Slavko Štimac i Nikola Kojo u Sarajevu dobili nagrade igrajući u serijama Telekoma - naglasio je Vladimir Lučić za TV Prvu. 

Serije u produkciji srpskog Telekoma postavljaju nove standarde u kvalitetu, što je prepoznato širom sveta, pa se trenutno prikazuju na pet kontinenata i izuzetan su izvozni proizvod. 

- Na primer, u Australiji tamošnji javni servis emituje dve naše serije, a "Državni službenik" je postao veliki hit u Latinskoj Americi. Šta je još zanimljivo, za razliku od nekih ranijih perioda, kada su se u Srbiji gledale indijske serije, sada se naše serije gledaju u Indiji, gde nam je partner Dizni Plus - ponosan je Lučić, koji najavljuje u skoroj budućnosti saradnju Telekoma i sa drugim najvećim svetskim striming servisima.  
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading