Vladimir Lučić donosi ODLIČNE VESTI: Telekom nastavio snažan rast!

Autor:

Vesti

04.08.2022

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći investicioni ciklus Telekoma je realizovan - preuzimanje malih operatera, izgradnja optičke mreže, kupovina najboljih sportskih sadržaja - tako da kompaniji više nisu potrebna dodatna zaduživanja, a osigurano je da prihodi i profitabilnost nastave da rastu.

Vladimir Lučić donosi ODLIČNE VESTI: Telekom nastavio snažan rast!

Foto: Telekom Srbija

Telekom Srbija

Izuzetno smo zadovoljni rezultatima poslovanja Telekoma Srbija u prvih šest meseci ove godine, beležimo dalji rast prihoda i dobiti, u pružanju televizijskih usluga rast prihoda je u odnosu na isti period prošle godine 64 odsto, a u internet uslugama rast je 34 odsto. 

Ovo je izjavio generalni direktor srpskog Telekoma Vladimir Lučić, koji je za TV Bloomberg Adria predstavio poslovne rezultate kompanije za period januar - jun 2022. godine.

Kako je objasnio, rast je napravljen usled povećanja broja korisnika, ali i zbog spajanja svih  manjih kablovskih operatera pod jedan krov, što se pokazalo kao odličan poslovni potez. Takođe, rast prihoda u mobilnoj telefoniji je 10 odsto. 

- Sve ovo je doprinelo da ukupan rast prihoda Telekoma Srbija u ovoj godini u odnosu na prošlu bude veći od 17 odsto i sada je jasno da će se ostvariti cilj koji smo sebi postavili da Telekom na tržištu Srbije prvi put u istoriji ima godišnji prihod veći od milijardu evra, a van Srbije veći od 500 miliona evra - naglasio je Lučić. 

Takođe, kako je dodao, EBITDA je porasla za preko 30 odsto i to je značajan rast jer govori da Telekomu prihodi rastu brže nego troškovi.

Republika

Foto: printscreen/TV Prva

Vladimir Lučić

U isto vreme, ono što je ključno jeste da je najveći investicioni ciklus Telekoma već realizovan - preuzimanje malih operatera širom Srbije, izgradnja optičke mreže kakve nema u regionu, kupovina najboljih sportskih sadržaja - tako da kompaniji više nisu potrebna dodatna zaduživanja, a obezbeđeno je da prihodi i profitabilnost u godinama pred nama nastave snažan rast.

- Ono što je sada od krupnijih poslova preostalo jeste da dovršimo izgradnju optičke infrastrukture, mada je to u najvećoj meri već obavljeno, i da investiramo u 5G mrežu koja će korisnicima, kako u biznisu tako i građanima, obezbediti najbrži internet. Takođe, nastavićemo da ulažemo u sopstvenu produkciju najkvalitetnijih sadržaja, od najboljih filmova i serija preko dokumentarnih programa do nacionalnog sporta - zaključio je Vladimir Lučić.  

Plodovi saradnje sa Vodafonom 

Telekom Srbija je ove godine, uz značajan rast prihoda i dobiti, istovremeno smanjio ukupne troškove poslovanja. Takav uspeh je napravljen u značajnoj meri zahvaljujući centralizaciji kompanijskih nabavki, u okviru ekskluzivne saradnje sa Vodafonom, najvećom evropskom kompanijom u oblasti telekomunikacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Missa

20.08.2022 14:05

A kolike su plate montera i tehničara? Bruka s obzirom da smo tako jaki.