PORESKE OLAKŠICE ZA START-AP PREDUZEĆA OD 1. MARTA!

Autor:

Vesti

16.01.2022

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od 1. marta važiće poreske olakšice za radnike angažovane na poslovima istraživanja i razvoja, za čije zarade će poslodavci plaćati čak 70 odsto niže poreze i doprinose.

PORESKE OLAKŠICE ZA START-AP PREDUZEĆA OD 1. MARTA!

Foto: youtube.com/printscreen

To oslobođenje nije vremenski ograničeno, javljaju danas "Večenje novosti", ukazujući da olakšice prozilaze iz nedavnih zakonskih izmena.

- Država je preuzela teret za doprinose od Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) - rekao je profesor Pravnog fakulteta Svetislav Kostić dodajući da je to izuzetno značajna olakšica.

On je istakao da se na taj način poslodavcima omogućava da im daju nešto veće plate i to tokom dve do tri godine.

Kako smatraju stručnjaci, te izmene će pomoći i poslovanju startap sektora, jer i dalje važe poreske olakšice za osnivače takvih preduzeća i to za zarade do 150.000 dinara bruto jedan iznosa. Umesto samo za one koji su osnovali startap do kraja godine, vremenska odrednica se ukida, pa to postaje opšti podsticaj.

Poreska mera koja bi mogla da privuče mlade da se vrate u zemlju, veruju stručnjaci, jeste oslobađanje plaćanja godišnjeg poreza na dohodak građana za sve mlađe od 40 godina.

To je namet koji plaćaju građani Srbije koji zarađuju više od trostruke prosečne zarade u zemlji, a ta olakšica važiće od naredne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading